El PP no es vol estavellar amb Cs

Descarta anar a eleccions catalanes amb PSC i Cs: "No és massa realista"

Publicitat

El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat que la proposta de Cs d’una coalició electoral per a les eleccions catalanes entre PP, PSC i Cs “no és massa realista”, i ho ha descartat perquè ho considera una proposta que no és massa seriosa, en les seves paraules.

“Jo crec que que en l’estiu, a part que fa molta calor, hi ha gent que té ‘horror vacui’. Barrejar, amb el que està passant, les sigles de PSC i del PP no és massa realista”, ha afirmat el líder popular en una entrevista aquest dilluns en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Fernández ha afegit que estan estudiant si anar amb Cs com havien proposat, perquè “ha canviat l’escenari”, en referència al suport dels taronges al Govern central en les pròrrogues de l’estat d’alarma.

Ha reconegut que en les eleccions basques aquesta coalició “no va donar un resultat satisfactori”, ha afegit que l’oferta està sobre la taula, però que s’ha de ser pràctic, i ha concretat que optaran per aquesta opció si suma i no resta.

Publicitat

Monarquia

Sobre el ple extraordinari en el Parlament sobre la monarquia del divendres, Fernández ha sostingut que els funcionaris de la Cambra no estan per arriscar la seva posició personal i ha acusat l’independentisme de fer que això acabi com “una escenificació, un teatre” i que serveixi per desviar l’atenció.

Ha afegit que les formacions independentistes “fan veure que estan lluitant per la independència i en realitat no ho fan”, ja que creu que publiquen les resolucions de forma radicalment diferent, en les seves paraules, o les retiren quan el Tribunal Constitucional els fa advertiments.

Fernández ha assegurat que hi ha una crisi institucional política i un moment de “desafecció conjuntural” amb la monarquia, però ha subratllat que el Rei emèrit, Juan Carlos I, no està imputat i ha negat que Catalunya tingui una tradició republicana, en contra del que assegura que va defensar en el ple el president de la Generalitat, Quim Torra.

“Crec que que no es pot sotmetre el model d’estat cada dos per tres a un referèndum d’aquestes característiques”, ha afirmat Fernández en ser preguntat per si recolzaria la celebració d’un referèndum sobre monarquia o república a Espanya.

Romanents municipals

Fernández ha dit que li sembla “fatal” l’acord entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Govern central sobre l’ús de romanents municipals, i ha sostingut que aquesta decisió és il·legal i això es demostrarà en un temps.

Ha acusat el Govern central d’interpretar la llei de forma “irregular i il·legal”, però ha apostat per que els ajuntaments es defensin amb instruments legals i cercar la suspensió cautelar de la mesura, perquè considera que en democràcia s’ha de tenir paciència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca