Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Denuncia "passivitat" davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic

Ecologistes de Catalunya denuncia “passivitat” del Govern davant els “nivells d’alerta” per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia “després de la superació del nivell d’alerta establert per a l’ozó a la Plana de Vic, seguida de tres superacions del llindar d’informació establerts per la normativa respectivament en 240 i 180 micrograms per metre cúbic”. Critiquen que el Govern “s’ha limitat a difondre un avís rutinari recomanant a la població que eviti l’exercici físic intens a l’aire lliure”, el que consideren “insuficient”. Per això han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “que obligui a la Generalitat a l’elaboració del preceptiu pla d’emergència per a evitar danys a la població”.

Publicitat

L’entitat alerta que amb l’onada de calor de la primera setmana d’agost, les emissions contaminants de l’intens trànsit motoritzat de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com les del transport marítim i aeri, la producció d’electricitat en les centrals tèrmiques de gas pel major ús de l’aire condicionat i la ramaderia intensiva porcina, s’han tornat a disparar els nivells d’ozó a l’interior de Catalunya.

Enfront d’episodis d’ozó com el que actualment es viu a Catalunya, l’entitat exposa que les autoritats franceses vénen decretant en els últims anys restriccions al trànsit en les principals àrees metropolitanes del país, amb prohibició de la circulació dels vehicles més vells, reducció de la velocitat, encariment dels estacionaments centrals o rebaixa del preu del transport públic. “Res d’això es fa a Barcelona”, reblen en un comunicat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca