Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Denuncia "passivitat" davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic

Ecologistes de Catalunya denuncia “passivitat” del Govern davant els “nivells d’alerta” per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia “després de la superació del nivell d’alerta establert per a l’ozó a la Plana de Vic, seguida de tres superacions del llindar d’informació establerts per la normativa respectivament en 240 i 180 micrograms per metre cúbic”. Critiquen que el Govern “s’ha limitat a difondre un avís rutinari recomanant a la població que eviti l’exercici físic intens a l’aire lliure”, el que consideren “insuficient”. Per això han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “que obligui a la Generalitat a l’elaboració del preceptiu pla d’emergència per a evitar danys a la població”.

Publicitat

L’entitat alerta que amb l’onada de calor de la primera setmana d’agost, les emissions contaminants de l’intens trànsit motoritzat de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com les del transport marítim i aeri, la producció d’electricitat en les centrals tèrmiques de gas pel major ús de l’aire condicionat i la ramaderia intensiva porcina, s’han tornat a disparar els nivells d’ozó a l’interior de Catalunya.

Enfront d’episodis d’ozó com el que actualment es viu a Catalunya, l’entitat exposa que les autoritats franceses vénen decretant en els últims anys restriccions al trànsit en les principals àrees metropolitanes del país, amb prohibició de la circulació dels vehicles més vells, reducció de la velocitat, encariment dels estacionaments centrals o rebaixa del preu del transport públic. “Res d’això es fa a Barcelona”, reblen en un comunicat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

PDeCat no vol compartir grup amb JxCat després de les eleccions

El PDeCAT lamenta que JxCat no ha creat un "clima de confiança" al Parlament. El partit que presideix David Bonvehí va demanar el 7...

Forcadell, dolguda amb la resposta de la sentència de l’1-O: “Es va fer tard i malament”

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com...

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca