Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Denuncia "passivitat" davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic

Publicitat

Ecologistes de Catalunya denuncia “passivitat” del Govern davant els “nivells d’alerta” per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia “després de la superació del nivell d’alerta establert per a l’ozó a la Plana de Vic, seguida de tres superacions del llindar d’informació establerts per la normativa respectivament en 240 i 180 micrograms per metre cúbic”. Critiquen que el Govern “s’ha limitat a difondre un avís rutinari recomanant a la població que eviti l’exercici físic intens a l’aire lliure”, el que consideren “insuficient”. Per això han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “que obligui a la Generalitat a l’elaboració del preceptiu pla d’emergència per a evitar danys a la població”.

L’entitat alerta que amb l’onada de calor de la primera setmana d’agost, les emissions contaminants de l’intens trànsit motoritzat de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com les del transport marítim i aeri, la producció d’electricitat en les centrals tèrmiques de gas pel major ús de l’aire condicionat i la ramaderia intensiva porcina, s’han tornat a disparar els nivells d’ozó a l’interior de Catalunya.

Enfront d’episodis d’ozó com el que actualment es viu a Catalunya, l’entitat exposa que les autoritats franceses vénen decretant en els últims anys restriccions al trànsit en les principals àrees metropolitanes del país, amb prohibició de la circulació dels vehicles més vells, reducció de la velocitat, encariment dels estacionaments centrals o rebaixa del preu del transport públic. “Res d’això es fa a Barcelona”, reblen en un comunicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes