Acció Exterior atén més de 3.000 catalans atrapats a l’estranger durant la pandèmia

La Generalitat ha rebut 1.629 consultes i n'ha resolt el 99%

Publicitat

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha atès 3.009 catalans atrapats a l’estranger durant la pandèmia de covid-19. El comitè d’emergències posat en marxa arran de l’arribada del coronavirus entre la conselleria i les quinze delegacions de la Generalitat a l’exterior han atès un total de 1.629 consultes i n’han resolt el 99%, segons han informat aquest dilluns en un comunicat. La majoria de peticions (240) han arribat des de l’Argentina, seguida d’Alemanya (233) i dels Estats Units (198) i França (188), principalment fruit de les restriccions de mobilitat establertes arreu del món i les consegüents cancel·lacions de vols.

La majoria de consultes les han fet les mateixes persones afectades i també els seus familiars, que s’han adreçat a la Generalitat a través de les xarxes socials o per telèfon i correu electrònic. L’atenció als afectats ha passat per proporcionar informació actualitzada sobre les restriccions i recomanacions de viatge mentre el comitè d’emergències gestionava amb les administracions el retorn d’aquestes persones. L’acompanyament als afectats s’ha fet fins a la seva arribada a Catalunya.

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat que “la crisi no pot ser l’excusa de cap govern per desatendre la ciutadania” i ha lloat la feina duta a terme per la seva conselleria. “Hem fet el que faria qualsevol estat per ajudar els seus ciutadans”, ha dit, i ha posat de relleu el paper “estratègica” de les delegacions de la Generalitat al món.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca