Israel està fent el possible per evitar un nou confinament

"Si tothom usa mascareta, tindrem èxit"

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha assegurat aquest dijous que el seu Govern està adoptant totes les mesures possibles per evitar haver d’imposar un confinament a nivell nacional, si bé ha ressaltat que no ho descarta a causa de l’increment dels casos.

Publicitat

“Entenem que cap país amb una taxa de contagi tan alta com la nostra ha evitat el confinament, però en els esforços per contenir els problemes socials i econòmics estem realitzant tots els esforços per contenir el virus per altres mitjans”, ha explicat.

“Si tothom usa mascareta, tindrem èxit”, ha dit, abans de destacar que el Govern “ha adoptat de forma unànime la posició del ‘tsar’ pel coronavirus, Ronni Gamzu”, qui lidera en aquests moments la resposta del país a la pandèmia.

Malgrat tot això, Netanyahu ha subratllat que les autoritats “estan preparades per imposar tancaments a nivell local o nacional” si es manté el repunt de contagis, segons ha recollit el diari israelià ‘Yedioth Ahronoth’.

Netanyahu ha aplaudit a més els esforços de l’Institut d’Investigació Biològica en la cerca d’una vacuna per la Covid-19, la malaltia causada pel coronavirus, atès que està preparat ja per iniciar assajos amb persones.

Per la seva banda, Gamzu ha advertit que la taxa d’infecció per càpita a Israel és la més alta del món i ha posat l’accent que “cal seguir reduint-la”. “Hem de reduir el nombre de pacients als centenars per dia al setembre. Pot ser una tasca molt difícil, però és el nostre objectiu”, ha reblat.

El Ministeri de Sanitat israeliana ha indicat durant la jornada que en les últimes 24 hores s’han registrat 1.055 nous casos, la qual cosa situa el total en 79.275, amb 576 morts fins avui al país.

D’altra banda, ha detallat que en aquests moments hi ha 25.285 casos actius al país, inclosos 356 pacients en estat greu, dels quals cent es troben connectats a respiradores.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

PDeCat no vol compartir grup amb JxCat després de les eleccions

El PDeCAT lamenta que JxCat no ha creat un "clima de confiança" al Parlament. El partit que presideix David Bonvehí va demanar el 7...

Forcadell, dolguda amb la resposta de la sentència de l’1-O: “Es va fer tard i malament”

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com...

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca