El centre de Barcelona

Tenim la redacció al carrer Paradís, al costat de la Plaça Sant Jaume. Un espai que avui fa un any era un bullir de gent amb turistes de tots els indrets del món que passejaven, es feien fotografies i s’emborratxaven al cor de Barcelona.

Amb la pandèmia i les restriccions, el turisme és quasi invisible. Ho és tant que ha exposat de manera totalment deliberada les conseqüències d’expulsar els veïns en detriment d’un model econòmic on els pisos esdevenien un negoci. El barri és solitari, trist i mancat de personalitat. És el cor de la ciutat, però aquest fa temps que va deixar de bategar.

Mai una ciutat com la de Barcelona tindrà una oportunitat com l’actual per reconfigurar el seu model, en tots els sentits. El millor moment per fer que els barris, els carrers i els pisos tornin a ser dels veïns és ara. No es pot desaprofitar aquesta finestra d’oportunitat.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca