El Gobierno intensifica la seva defensa de la monarquia

"El defensarem a les dures i a les madures"

Publicitat

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dijous una carta a la militància del partit en què assegura que la monarquia forma part del pacte constitucional sorgit de la transició i que la Constitució “no es pot trossejar i seleccionar”. “Som lleials a la Constitució. A tota. De principi a fi. I la defensarem a les dures i a les madures”, ha assegurat. El dirigent socialista ha exalçat la carta magna espanyola perquè “empara drets socials amplis” i “reconeix la pluralitat territorial de les nacionalitats i regions”. Per això, ha demanat no “regalar als conservadors l’exclusivitat del llegat constitucional”.

La missiva de Sánchez als afiliats al PSOE arriba després que el rei emèrit Joan Carles I hagi marxat de l’Estat espanyol per la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la seva “vida privada”, segons va argumentar en una carta adreçada al seu fill, Felip VI, i que va publicar dilluns la Casa Reial.

Sánchez ha defensat tenir “institucions robustes” dotades d'”exemplaritat” i que tots els responsables públics rendeixin comptes sobre les seves accions. No obstant això, ha afirmat que “una conducta irregular compromet el seu responsable, no la institució”. “No es jutja les institucions, es jutja les persones”, ha conclòs.

El president espanyol també fa referència a la gestió que el seu govern ha fet de la pandèmia de covid-19 i ha advertit que “la situació sanitària ha millorat però el virus segueix allà”. “Fins a disposar d’una vacuna, haurem de conviure amb ell mantenint-lo a ratlla amb responsabilitat personal i donant suport a les accions que impulsen les autoritats sanitàries”, ha afegit. Sánchez ha agraït el “descomunal esforç col·lectiu” que ha permès “doblegar la corba de contagis i evitar el col·lapse hospitalari” i ha destacat que el seu executiu es va centrar a salvar vides i llocs de treball.

Publicitat

Ara, ha assegurat, és l’hora de la “reactivació que ja comença a reflectir-se en les xifres d’ocupació i d’activitat econòmica”. Tot i això, ha reconegut la “tasca colossal de la reconstrucció”, per la qual cosa ha celebrat que la Unió Europea “ha estat a l’altura i ha aprovat un fons de recuperació sense precedents que aportarà a Espanya 140.000 milions d’euros” per fer un país “més verd, més digital i més just”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes