Sánchez surt en defensa la monarquia

"El Gobierno considera plenament vigent el pacte constitucional"

El president Pedro Sánchez ha afirmat aquest dimarts, en relació amb la decisió del Rei emèrit Joan Carles I de fixar la seva residència fora d’Espanya, que el seu Govern, del que forma part Podem, “considera plenament vigent el pacte constitucional”, que inclou la Monarquia.

Publicitat

Així ho ha manifestat Sánchez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després que li preguntessin per l’anunci de la Casa Real i després de les crítiques a aquesta decisió abocades per alguns dels ministres, com el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i la responsable d’Igualtat, Irene Montero.

“Espanya necessita d’estabilitat i d’institucions robustes, i aquestes han d’abonar-se amb exemplaritat, transparència i regeneració. La línia marcada per la Casa Real considero que és l’adequada”, ha dit el president. I h afegit: “El Govern que jo presideixo considera plenament vigent el pacte constitucional”.

A la pregunta de per què no va informar al seu soci de coalició, Podem, de la decisió del Rei emèrit d’abandonar el país, Sánchez no ha donat detalls al·legant que les converses que manté amb el cap de l’Estat, Felip VI, són “discretes”.

El cap de l’Executiu ha reiterat el seu “respecte absolut a les decisions que ha pres la Casa Real”, ja que suposa “distanciar-se de suposades conductes qüestionables i reprovables per part d’un membre de la Casa Real”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca