Sánchez haurà de donar explicacions

JxCat demana la seva compareixença per aclarir el paper que ha tingut en la "fugida" de Joan Carles I

Publicitat

JxCat ha demanat la compareixença urgent al Congrés del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, per aclarir el paper que han tingut en la “fugida” de Joan Carles I. La portaveu de JxCat a la cambra baixa, Laura Borràs, ha criticat que el govern espanyol hagi “tancat files” amb la monarquia “sense exigir que torni els diners ni impedir la seva fugida”. “És gravíssim”, ha remarcat en una entrevista aquest dimarts al matí a ‘Catalunya Ràdio’, i cal que donin explicacions sobre “si l’han ajudat a marxar”.

Segons Borràs, s’està “blanquejant” la institució i ha denunciat que la justícia espanyola no hagi pres mesures per evitar que hagi marxat a l’estranger quan amb els presos independentistes per un suposat risc de fuga se’ls va empresonar.

“No ens sorprèn que no s’hagin pres mesures tot i que és extraordinàriament greu”, ha remarcat, i ha dit que la Casa Reial té “misèries tan grosses” que es fa “difícil poder continuar cobrint-les”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca