Les filles de pacients d’Alzheimer tenen més risc de desenvolupar la malaltia

"Aquest treball ens aporta informació nova a afegir a la història familiar per identificar amb major exactitud a persones que poden estar a més a risc de desenvolupar Alzheimer"

Publicitat

Un estudi realitzat al centre d’investigació de la Fundació Pasqual Maragall, el Barcelona Beta Brain Research Center (BBRC), amb l’impuls de la Fundació La Caixa, ha detectat que les dones que s’apropen a l’edat en la qual els seus progenitors van tenir símptomes d’Alzheimer tenen un major risc de desenvolupar la malaltia.

Els resultats de l’estudi han indicat que els participants que presentaven una major acumulació de la proteïna beta amiloide –marcador de l’Alzheimer– eren les dones de més de 60 anys i que estaven a una proximitat d’entre 7 i 8 anys abans de l’edat en la qual algun dels seus pares va començar a manifestar problemes cognitius, ha informat aquest dilluns en un comunicat la Fundació Pasqual Maragall.

“Aquest treball ens aporta informació nova a afegir a la història familiar per identificar amb major exactitud a persones que poden estar a més a risc de desenvolupar Alzheimer”, ha reflexionat el director científic del Programa de Prevenció de l’Alzheimer del BBRC, doctor José Luis Molinuevo, que ha apostat per un model de prevenció personalitzada basat en la detecció dels factors de risc de la malaltia de cada persona.

La investigació, que s’ha publicat a la revista científica ‘Neurology’, també apunta que, amb l’edat, les persones que han patit episodis d’ansietat o depressió en el passat tenen una major atròfia de l’hipocamp, que és una de les estructures cerebrals que més primerencament es veu afectada en la malaltia d’Alzheimer.

Publicitat

L’acumulació de la proteïna beta amiloide pot començar a desenvolupar-se fins a 20 anys abans de l’inici dels símptomes clínics de la malaltia i incrementa exponencialment el risc de patir deterioració cognitiva i d’entrar en la fase clínica de la malaltia d’Alzheimer, encara que hi ha persones que mai desenvoluparan símptomes, ha indicat la Fundació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca