Les filles de pacients d’Alzheimer tenen més risc de desenvolupar la malaltia

"Aquest treball ens aporta informació nova a afegir a la història familiar per identificar amb major exactitud a persones que poden estar a més a risc de desenvolupar Alzheimer"

Un estudi realitzat al centre d’investigació de la Fundació Pasqual Maragall, el Barcelona Beta Brain Research Center (BBRC), amb l’impuls de la Fundació La Caixa, ha detectat que les dones que s’apropen a l’edat en la qual els seus progenitors van tenir símptomes d’Alzheimer tenen un major risc de desenvolupar la malaltia.

Publicitat

Els resultats de l’estudi han indicat que els participants que presentaven una major acumulació de la proteïna beta amiloide –marcador de l’Alzheimer– eren les dones de més de 60 anys i que estaven a una proximitat d’entre 7 i 8 anys abans de l’edat en la qual algun dels seus pares va començar a manifestar problemes cognitius, ha informat aquest dilluns en un comunicat la Fundació Pasqual Maragall.

“Aquest treball ens aporta informació nova a afegir a la història familiar per identificar amb major exactitud a persones que poden estar a més a risc de desenvolupar Alzheimer”, ha reflexionat el director científic del Programa de Prevenció de l’Alzheimer del BBRC, doctor José Luis Molinuevo, que ha apostat per un model de prevenció personalitzada basat en la detecció dels factors de risc de la malaltia de cada persona.

La investigació, que s’ha publicat a la revista científica ‘Neurology’, també apunta que, amb l’edat, les persones que han patit episodis d’ansietat o depressió en el passat tenen una major atròfia de l’hipocamp, que és una de les estructures cerebrals que més primerencament es veu afectada en la malaltia d’Alzheimer.

L’acumulació de la proteïna beta amiloide pot començar a desenvolupar-se fins a 20 anys abans de l’inici dels símptomes clínics de la malaltia i incrementa exponencialment el risc de patir deterioració cognitiva i d’entrar en la fase clínica de la malaltia d’Alzheimer, encara que hi ha persones que mai desenvoluparan símptomes, ha indicat la Fundació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca