L’arribada de turistes estrangers a Espanya cau un 97,7% al juny

Durant el mes de maig i abril, el número de visitants internacionals amb destinació Espanya per motiu turístic en totes les vies d'accés va ser de zero

Publicitat

L’arribada de turistes estrangers a Espanya va caure un 97,7% al juny com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, vigent fins al 21 de juny, que va establir el tancament de fronteres per evitar la propagació del coronavirus, segons ha informat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Com a conseqüència, durant el mes de maig i abril, el número de visitants internacionals amb destinació Espanya per motiu turístic en totes les vies d’accés va ser de zero.

En concret, durant el sisè mes de l’any, que es va veure afectat per l’estat d’alarma durant tres setmanes, Espanya va rebre 204.926 turistes internacionals, la qual cosa va suposar un descens del 97,7% respecte al mateix mes de 2019.

França va ser el principal país de residència, amb 64.895 turistes, la qual cosa representa el 31,7% del total i un descens del 93,2% respecte al juny de l’any passat.

Publicitat

Alemanya i Països Baixos van ser els següents països amb més turistes que visiten Espanya. Alemanya va aportar 33.740 (un 97,4% menys en taxa anual) i Països Baixos 12.321 (un 96,9% menys).

Aquesta menor afluència de turistes va tenir el seu reflex en la despesa: els turistes estrangers que van visitar Espanya al juny van gastar 133 milions d’euros, un 98,6% menys que en el mateix mes de 2019.

La despesa mitjana per turista es va situar en 651 euros, amb un descens anual del 40,6%, al mateix temps que la despesa mitjana diària va baixar un 30,4%, fins als 114 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca