“El sector turístic català està patint el que no està escrit”

Assegura que s'estan registrant ocupacions del 15% i insisteix en ajudes directes i allargar ERTO

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dilluns que “el sector turístic català està patint el que no està escrit” amb la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

Publicitat

Així ho ha dit en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que s’estan registrant ocupacions de només un 15%.

I és que ha recordat que Catalunya va rebre l’any passat 19 milions de turistes estrangers, que van desemborsar 21.000 milions d’euros, unes xifres a les quals el turisme domèstic no es podrà apropar aquest 2020.

El sector turístic s’enfronta a una pèrdua de facturació de 15.000 milions d’euros, per la qual cosa Chacón ha insistit en allargar els ERTO fins al març de 2021 i en ajudes directes al sector: “De tots els ERTO registrats a Catalunya, un 25% són del sector turisme”.

Ha assegurat que Catalunya és una destinació turística segura, i que algunes de les recomanacions realitzades per alguns països com França de no visitar la comunitat es basen en què volen retenir el turisme domèstic enfront dels països veïns.

La consellera ha considerat una “perversió” haver d’escollir entre salut i economia, i ha defensat que el sector turístic ha fet totes les inversions necessàries per prestar un servei amb garanties.

Quant al sector del comerç, ha recordat que un 30% dels comerços no podrà tornar a pujar la persiana, i ha demanat 4.000 milions en ajudes per impulsar la digitalització del sector, així com per invertir en formació i diversificació.

Preguntada per les negociacions entre Nissan i els sindicats, ha apuntat que l’important és cuidar tot l’ecosistema de startups i centres tecnològics: “Estem treballant en inversions industrials que suposin la creació de llocs de treball”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca