“El sector turístic català està patint el que no està escrit”

Assegura que s'estan registrant ocupacions del 15% i insisteix en ajudes directes i allargar ERTO

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dilluns que “el sector turístic català està patint el que no està escrit” amb la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

Publicitat

Així ho ha dit en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que s’estan registrant ocupacions de només un 15%.

I és que ha recordat que Catalunya va rebre l’any passat 19 milions de turistes estrangers, que van desemborsar 21.000 milions d’euros, unes xifres a les quals el turisme domèstic no es podrà apropar aquest 2020.

El sector turístic s’enfronta a una pèrdua de facturació de 15.000 milions d’euros, per la qual cosa Chacón ha insistit en allargar els ERTO fins al març de 2021 i en ajudes directes al sector: “De tots els ERTO registrats a Catalunya, un 25% són del sector turisme”.

Ha assegurat que Catalunya és una destinació turística segura, i que algunes de les recomanacions realitzades per alguns països com França de no visitar la comunitat es basen en què volen retenir el turisme domèstic enfront dels països veïns.

La consellera ha considerat una “perversió” haver d’escollir entre salut i economia, i ha defensat que el sector turístic ha fet totes les inversions necessàries per prestar un servei amb garanties.

Quant al sector del comerç, ha recordat que un 30% dels comerços no podrà tornar a pujar la persiana, i ha demanat 4.000 milions en ajudes per impulsar la digitalització del sector, així com per invertir en formació i diversificació.

Preguntada per les negociacions entre Nissan i els sindicats, ha apuntat que l’important és cuidar tot l’ecosistema de startups i centres tecnològics: “Estem treballant en inversions industrials que suposin la creació de llocs de treball”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca