El Gobierno es reuneix amb Cs en secret sense membres d’UP

Calvo defensa que la reunió era "absolutament necessària"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha argumentat que la reunió d’aquest dilluns amb Cs era “absolutament necessària” i “normal”. En declaracions a la sortida del Congrés dels Diputats, on s’han reunit d’11.15 h a 12.45 h, Calvo ha dit que la trobada ha servit per “mantenir-se informats” i “escoltar-se mútuament per les necessitats que té el govern en l’arquitectura parlamentària” que hi ha. La vicepresidenta primera de l’executiu de Pedro Sánchez ha tret importància a l’absència de membres d’Unides Podem a la reunió i ha dit que “quan hi ha un ministre, està tot el govern representat”. També hi ha assistit la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

Publicitat

El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha assegurat també a la sortida que no hi ha hagut “vetos” a Unides Podem i ha argumentat que “no tenia objecte” la presència de la formació liderada per Pablo Iglesias perquè s’hi ha abordat temes que “no eren de la seva competència”.

La reunió ha estat sense presència de la part d’Unides Podem del govern de coalició i, segons va denunciar la ministra d’Igualtat, Irene Montero, diumenge a Twitter, Cs els ha exclòs de la trobada. “Cs ha rebutjat reunir-se amb el govern de coalició i ha optat per reunir-se només amb el PSOE”, va piular.

Calvo ha recordat que Cs va ajudar el govern espanyol “en moments complicats” “a sostenir l’estat d’alarma” i ha explicat que ja havien quedat a reunir-se a l’agost després de la trobada que van mantenir el 12 de juny. És la segona reunió en menys de dos mesos.

Fonts del Palau de la Moncloa han explicat que la trobada s’ha desenvolupat en un “clima cordial” i han afirmat que s’emmarca en el “compromís de mantenir reunions periòdiques amb les forces parlamentàries que han mostrat la seva disposició a donar suport a iniciatives del govern”, tal com ha passat amb Cs i l’estat d’alarma.

“La reunió s’ha centrat en els efectes de la covid-19”, asseguren, i no mencionen els pressupostos generals de l’Estat. Segons les mateixes fonts, Calvo ha traslladat les actuacions de coordinació amb les CCAA davant dels rebrots i les reserves de material sanitari així com el reforç al Ministeri de Sanitat amb la nova Secretaria d’Estat.

També han parlat de les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus, amb especial esment del turisme, amb un repàs de Calvo de les mesures preses per pal·liar els seus efectes “i la seva revisió si fos necessari”. A més, han comentat la tronada a l’escola al setembre així com “la importància de la celebració d’una Conferència de Presidents monogràfica aquest mes”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca