El 5% del PDeCAT

Bonvehí xifra el nombre de militants que s'han donat de baixa

El PDeCAT ha perdut fins a un 5% de la seva militància en plena reordenació de l’espai postconvergent i amb la fundació de Junts com a partit. Així ho ha afirmat el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, que en roda de premsa també ha lamentat les recents baixes de membres de la direcció com Míriam Nogueras, vicepresidenta del partit fins la setmana passada, i Lourdes Ciuró. D’altra banda, i en relació a la possibilitat que militants del PDeCAT ho siguin alhora de Junts, Solsona ha dit que encara que els estatuts “són clars” sobre la impossibilitat de compartir afiliació el president del partit, David Bonvehí, ha emplaçat la comissió d’ètica a avaluar les situacions personals “cas per cas” per si es dóna alguna “excepció”.

Publicitat

Tot i això, Solsona ha negat que s’estigui obrint la porta a permetre les dobles militàncies i ha insistit que simplement es tracta d’un procediment intern. En aquest sentit, en ser preguntat per si un president d’un altre partit –com podria ser Carles Puigdemont a Junts- pot militar al PDeCAT, Solsona s’ha limitat a dir que s’aplicarà “el sentit comú”.

En relació a les negociacions amb Junts, Solsona no ha volgut avançar quina és la situació i ha remarcat que ara per ara només poden constatar que són dos partits diferents que estan mirant d’arribar a acords electorals.

Reforma del delicte de sedició

Solsona també s’ha referit a la proposta de Podem de reformar el delicte de sedició del Codi Penal i vincular-o explícitament a la violència i facilitar així la llibertat dels presos i ha assegurat que respecten qualsevol proposta que busqui “minimitzar el dany” als presos. Tot i així, ha matisat que “respectar no vol dir compartir” i ha dit que és “estrany” que Podem, estant a govern, hagi de formular la proposta en aquests termes. “Confiança, la justa”, ha dit Solsona, que ha demanat esperar a veure si és “una operació d’aparador i estètica”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca