L’independentisme tornaria a guanyar en unes noves eleccions on JxCat i ERC empatarien

Segons el CEO el PSC se situaria a la tercera posició, Cs cauria a la quarta i Vox irrompria a la cambra catalana

Publicitat

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya si se celebressin avui amb el 22,1% dels vots, la qual cosa els donaria entre 33 i 34 escons, però quedarien pràcticament empatats amb JxCat, que obtindrien el 20,9% dels vots i entre 32 i 33 escons al Parlament, segons una enquesta que ha publicat aquest divendres el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

L’estimació del CEO dona la tercera posició al PSC amb 24 escons, seguits de Cs amb 19, els comuns amb 9-10, la CUP amb 6-7, igual que el PP, i Vox entrarien a la cambra catalana amb 3-4 diputats.

Amb aquests resultats, l’independentisme mantindria la majoria absoluta al Parlament fins i tot amb la forquilla més baixa, tot i que obtindria el 47,9% dels vots, mentre que ERC, el PSC i els comuns tan sols sumarien majoria absoluta amb la forquilla més alta de l’estimació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca