Adif, un forat negre

Eleva les pèrdues fins als 325 milions d'euros durant el primer semestre

Publicitat

Adif ha reportat unes pèrdues de 325 milions d’euros durant el primer semestre com a conseqüència de la pandèmia davant el resultat negatiu de 134 milions dels primers tres mesos de l’any, segons ha informat la companyia en un comunicat. Els resultats reflecteixen el fort impacte de la crisi causada per la covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma, juntament amb les restriccions en la mobilitat. Els ingressos d’Adif i Adif AV provenen majoritàriament dels cànons que cobren als seus operadors per l’ús de les infraestructures. En aquest sentit la xifra de negoci conjunt de les dues empreses es va situar en els 448,39 milions d’euros, un 29% menys que en el primer trimestre de l’any passat.

Es tracta d’una quantitat procedent dels ingressos de liquidació dels cànons ferroviaris. La recaptació pels cànons per la utilització e les línies de la Xarxa Ferroviària d’Interès General (RFIG) durant el primer semestre es va reduir un 29,15% amb una caiguda mitjana dels tràfics del 25,50%. Els serveis més afectats van ser els de llarg recorregut i interurbans, amb descensos en la recaptació del 44,97% i del 32,82%, respectivament, mentre que a Rodalies va registrar un descens del 10,20% i de mercaderies del 3,98%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca