Adif, un forat negre

Eleva les pèrdues fins als 325 milions d'euros durant el primer semestre

Adif ha reportat unes pèrdues de 325 milions d’euros durant el primer semestre com a conseqüència de la pandèmia davant el resultat negatiu de 134 milions dels primers tres mesos de l’any, segons ha informat la companyia en un comunicat. Els resultats reflecteixen el fort impacte de la crisi causada per la covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma, juntament amb les restriccions en la mobilitat. Els ingressos d’Adif i Adif AV provenen majoritàriament dels cànons que cobren als seus operadors per l’ús de les infraestructures. En aquest sentit la xifra de negoci conjunt de les dues empreses es va situar en els 448,39 milions d’euros, un 29% menys que en el primer trimestre de l’any passat.

Publicitat

Es tracta d’una quantitat procedent dels ingressos de liquidació dels cànons ferroviaris. La recaptació pels cànons per la utilització e les línies de la Xarxa Ferroviària d’Interès General (RFIG) durant el primer semestre es va reduir un 29,15% amb una caiguda mitjana dels tràfics del 25,50%. Els serveis més afectats van ser els de llarg recorregut i interurbans, amb descensos en la recaptació del 44,97% i del 32,82%, respectivament, mentre que a Rodalies va registrar un descens del 10,20% i de mercaderies del 3,98%.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca