Adif, un forat negre

Eleva les pèrdues fins als 325 milions d'euros durant el primer semestre

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

Adif ha reportat unes pèrdues de 325 milions d’euros durant el primer semestre com a conseqüència de la pandèmia davant el resultat negatiu de 134 milions dels primers tres mesos de l’any, segons ha informat la companyia en un comunicat. Els resultats reflecteixen el fort impacte de la crisi causada per la covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma, juntament amb les restriccions en la mobilitat. Els ingressos d’Adif i Adif AV provenen majoritàriament dels cànons que cobren als seus operadors per l’ús de les infraestructures. En aquest sentit la xifra de negoci conjunt de les dues empreses es va situar en els 448,39 milions d’euros, un 29% menys que en el primer trimestre de l’any passat.

Es tracta d’una quantitat procedent dels ingressos de liquidació dels cànons ferroviaris. La recaptació pels cànons per la utilització e les línies de la Xarxa Ferroviària d’Interès General (RFIG) durant el primer semestre es va reduir un 29,15% amb una caiguda mitjana dels tràfics del 25,50%. Els serveis més afectats van ser els de llarg recorregut i interurbans, amb descensos en la recaptació del 44,97% i del 32,82%, respectivament, mentre que a Rodalies va registrar un descens del 10,20% i de mercaderies del 3,98%.

- Publicitat-

Breus

La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d'un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit...

Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una "alta probabilitat" d'haver de tornar a afrontar "situacions assistencials tant greus com les...

Lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana

L'Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana "en defensa de la...

L’Advocacia de l’Estat ja estudia portar al TC les resolucions del Parlament sobre la monarquia

L'Advocacia de l'Estat ja està estudiant si impugna davant del Tribunal Constitucional les resolucions del Parlament sobre la monarquia. Segons ha avançat 'El Confidencial'...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca