SOS Menjadors fa una crida a “abandonar el partidisme” per mantenir la beca menjador aquest agost

L'entitat amenaça amb reactivar una ILP si el Govern no fa "un pas ferm" vers una llei que doni una solució estable

Publicitat

SOS Menjadors lamenta en un comunicat que “no queda gens clar” com s’implementarà l’acord parlamentari del 18 de juny per garantir un àpat al dia als menors vulnerables durant els mesos no lectius d’estiu. Apunta que la situació deixa en una situació d’indefensió i angoixa a les famílies d’uns 142.000 alumnes receptors de la beca menjador durant el mes de juliol i que durant l’agost i la primera quinzena de setembre perdran aquest suport. Demanen la “cooperació” entre administracions i que els partits “abandonin el partidisme” per aconseguir-ho. L’entitat amenaça amb reactivar una ILP si el Govern no fa “un pas ferm” vers una llei que doni una solució estable.

L’entitat exposa en un comunicat que segons les converses que han tingut recentment amb el Departament d’Educació, aquesta administració només pot sufragar els menjadors en període lectiu o d’estat d’alarma, i que per tant la solució ha de ser compartida i participada amb les administracions comarcals i locals.

Per això demanen al Govern, consells comarcals i ajuntaments “a treballar plegats per aconseguir que
aquest agost tots els infants en situació de vulnerabilitat tinguin un àpat digne assegurat al dia”.

També qüestionen la targeta moneder com a eina vàlida per garantir que l’ajuda arribi a les famílies per la “multitud d’incidències” i demanen implementar una nova fórmula.

Publicitat

Finalment, insisteixen en la necessitat de crear un marc legal amb rang de llei que garanteixi la gratuïtat dels menjadors
escolars públics i d’alumnes de concertada amb necessitat de beca i que es podria valorar en uns 1.000 milions d’euros per curs si fos universal o de 400 milions per cobrir només a l’alumnat sota el llindar.

Defensen la necessitat de garantir un àpat diari a tots els infants de 0 a 16 anys i membres d’unitats familiars sota el llindar de la pobresa i que en l’actualitat indiquen que son vora els 300.000 alumnes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes