El dèficit de l’Estat fins al juny arriba prop de cinc cops més que fa un any per la covid-19

Catalunya registra un dèficit de 115 MEUR fins al maig, el 0,05% del PIB

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El dèficit de l’Estat es va gairebé multiplicar per cinc fins al juny pels efectes del coronavirus i es va situar en 48.767 milions d’euros, és a dir, el 4,36% respecte al PIB, segons ha informat el Ministeri d’Hisenda aquest dijous. És d’uns tres punts i mig percentuals superior al dels sis primers mesos de l’any passat. L’impacte de la pandèmia es va traduir en un descens dels recursos del 14,4% a causa de la menor activitat econòmica i alhora en un augment de les despeses del 23,7% fins al juny per l’augment de programes sanitaris així com majors transferències corrents a la Seguretat Social i a les CCAA.

A Catalunya, fins al maig, s’ha registrat un dèficit de 115 MEUR, el 0,05%, mentre que l’any anterior va registrar un dèficit de 1.008 MEUR, el 0,43% del PIB. El conjunt de les administracions autonòmiques han registrat un dèficit de 929 MEUR, el 0,08%. Fa un any era superior, de 4.421 MEUR, el 0,36% del PIB. Nou CCAA registren superàvit al maig.

Això es deu a l’augment del 9,7% dels ingressos. Destaca l’increment de les transferències rebudes d’altres administracions, que creixen un 17,4% i també dels ingressos impositius (+4,9%), especialment els de la renda i el patrimoni (+17,7%).

El Ministeri d’Hisenda remarca que totes les CCAA a excepció de Madrid i Navarra tenen un millor comportament com a conseqüència “de l’avançament del finançament procedent de l’Estat”. Pel que fa al conjunt de les administracions públiques fins al maig, excloent les locals i l’ajuda financera, el dèficit se situa en el 4,20% amb 46.954 milions.

Seguretat Social

Pel que fa a la Seguretat Social fins al 30 de maig, va registrar un saldo positiu de 9.738,18 milions d’euros, la qual cosa equival a un 0,87% del PIB. El Ministeri de Seguretat Social explica que la recaptació líquida del sistema ha crescut un 13,5% (80.039,81 MEUR) mentre que els pagaments ho han fet un 8,82% (76.267,16 MEUR).

- Publicitat-

Breus

“Abaixar el risc de rebrot és possible però no fàcil i la dificultat és l’àrea metropolitana”

Abaixar el risc de rebrot del coronavirus a Catalunya és "possible" però "no fàcil" i el "repte" sobretot és a l'àrea metropolitana de Barcelona....

Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que "el referent" de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són...

Artadi descarta ser candidata a la Generalitat

La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que vol presentar-se a les municipals de 2023 per ser...

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca