Sánchez assegura que el problema per no asseure’s és JxCat

El president espanyol diu que vol pactar amb ERC

Publicitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit que està disposat a reunir la taula de diàleg perquè creu que cal abordar el “conflicte polític” i de “convivència” que existeix a Catalunya però ha afirmat que el “problema” és que JxCat no vol seure-hi. “Sembla que el problema no som nosaltres, ni tampoc el soci minoritari del Govern sinó que ho és el soci majoritari, que és qui es nega a seure”, ha afirmat aquest dimecres en el torn de rèplica al Congrés. Sánchez ha instat la Generalitat a “posar data” per a la reunió i ha dit que la voluntat del govern espanyol amb el diàleg és “ferma”. “Nosaltres estarem preparats i disposats a seure per començar a resoldre un conflicte que ens portarà temps”, ha remarcat.

Sánchez ha assegurat que manté que aquesta serà la “legislatura del diàleg” amb la Generalitat. Sobre les negociacions per als pressupostos, el president del govern espanyol ha dit al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que vol pactar amb els republicans però alhora ha afirmat que ERC té raó en algunes coses i Cs en unes altres.

“Jo no puc pactar amb la dreta i vostè sí que pot pactar amb la dreta independentista catalana?”, ha qüestionat Sánchez. El cap de l’executiu també ha retret al portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, que plantegi la disjuntiva de pactar amb ells o bé amb “populistes o nacionalistes”. “És falsa”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca