Després de la suspensió del tercer grau les condicions per al diàleg “no hi són”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El conseller legítim Josep Rull, condemnat pel referèndum de l’1-O, ha assegurat que les condicions per al diàleg amb el Govern espanyol “no hi són”, després de la suspensió aquest dimarts del tercer grau a cinc dels presos polítics: l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; el president d’Òmnium, Jordi Cuixart; l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i els exconsellers Joaquim Forn i Raül Romeva.

En una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Rull ha qualificat aquest dimecres de complicada i insòlita la situació, la qual considera que “empitjora més les coses” i ha criticat que el Govern central no hagi fet res, en les seves paraules.

“Quan hi hagi una taula sempre l’aprofitarem, però hi ha d’haver unes condicions. Les condicions no hi són”, ha retret l’exconseller, que ha afegit que d’un moment a l’altre sortirà l’escrit de Fiscalia que suspendrà el seu tercer grau i el de la resta de presos polítics.

“La jutgessa serà ràpida. Cada minut a fora l’aprofitem com podem. Podria ser avui o demà”, ha apuntat Rull, després de criticar que se sotmeti les seves famílies a aquesta incertesa i que l’escrit de la Fiscalia demani, segons ell, que canviïn les seves idees i la seva manera de pensar.

- Publicitat -

Rull ha sostingut que el problema no només el tenen els polítics independentistes, “el problema el té la democràcia espanyola”, ha defensat que la petició de la Fiscalia hauria d’ofendre qualsevol demòcrata, i ha criticat que el Govern central no faci absolutament res, en les seves paraules.

També ha condemnat que la interlocutòria sobre el 100.2 de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell “hagi canviat tot el dret penitenciari” i serà més difícil aconseguir aquest dret per a qualsevol altre pres.

“Sembla que diuen a Madrid, en el Madrid polític, que Marchena ha estat massa tou amb la sentència, que ens haurien d’haver condemnat per rebel·lió, i que el Suprem va ser massa timorat”, ha assegurat Rull, que ha acusat el tribunal de voler revertir aquesta imatge en qüestió de drets penitenciaris.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca