Catalunya és la segona comunitat amb una major reducció d’oferta de feina durant l’estat d’alarma

Les vacants a l'Estat han caigut un 70%, fins a 69.000, segons Adecco

Catalunya és la segona comunitat de l’Estat amb una major reducció de les ofertes de feina durant l’estat d’alarma, segons un informe d’Adecco. Les places vacants s’han reduït un 77,1% i han passat de 53.270 entre el 15 de març i el 15 de maig de 2019 a 12.190 en el mateix període d’aquest any. Les Illes Balears ha estat la comunitat més afectada, amb un descens del 82,1%, mentre que Extremadura ha estat la menys afectada, amb una reducció del 49%. A l’Estat, durant els dos mesos posteriors a l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, el volum d’ofertes va caure de mitjana un 70% i va passar de 233.000 ofertes el 2019 a 69.000 el 2020.

Publicitat

Per sectors, els més perjudicats a Catalunya han estat l’hostaleria i el turisme, amb una reducció de fins al 90,2%; consultoria (- 87,9%); les indústries de l’automòbil (-85,4%) i el metall (-84,6%); la distribució majorista (-84,6%), i el sector bancari i d’inversió (-82,5%). En l’altre extrem, les places en empreses de missatgeria han crescut un 150%.

De fet, el perfil de repartidor ha estat el que més ofertes de feina ha acumulat en aquest període, un 5,3% de totes les publicades, seguit pel perfil de professor, amb un 5,2%. També apareixen altres professions, tot i que amb un menor percentatge, com agents d’assegurances, comercials, operaris, teleoperadors, auxiliars de geriatria o infermers.

“No podem continuar endarrerint la recuperació de l’ocupació perduda durant la crisi. Trobar el necessari equilibri entre el benestar sanitari i l’econòmic pot resultar molt difícil, però hem de fer-ho. Gran part del nostre teixit empresarial ja ha apostat per recuperar l’activitat, ara ens toca moure el focus a l’àmbit de l’ocupació i incentivar-ne la creació”, ha assegurat la consellera delegada d’Infoempleo, Teresa Tomás.

A escala estatal, cinc de cada deu companyies asseguren haver reduït l’activitat econòmica entre un 25% i un 75% per la crisi del coronavirus. Un 12,4% de les empreses s’han mantingut estables i un 5,5% ha crescut, concentrades bàsicament en el sector de logística, transport, sanitat i serveis socials, TIC, alimentació o agricultura. Un 35% són empreses que han paralitzat per complet la seva activitat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca