Aragonès demana al Gobierno un “moviment clar” sobre l’amnistia

Exigeix a l'executiu de Sánchez que "mogui fitxa per avançar cap a la fi de la repressió"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres al Govern central un “moviment clar” a favor de l’amnistia i la llibertat dels presos polítics per facilitar el diàleg, després que dimarts se suspengués el tercer grau arran d’un recurs de la Fiscalia.

En declaracions als mitjans després de reunir-se a Vilafranca del Penedès (Barcelona) amb els delegats del Govern al territori, ha defensat que no és la Generalitat qui s’ha aixecat de la taula de diàleg, sinó que qui ho ha fet “per la via dels fets, és la part de l’Estat espanyol perquè és la Fiscalia la que ha instat a retirar el tercer grau”.

“Aquí qui ha de moure fitxa per avançar cap a la fi de la repressió és el Govern espanyol. Tenim la necessitat que hi hagi un moviment clar per a l’amnistia i la llibertat dels presos. És absolutament imprescindible”, ha afirmat.

Aragonès ha insistit que per fer possible la negociació entre governs, que la taula de diàleg funcioni i trobar una sortida al conflicte cal “un compromís clar, polític també, per posar fi a la via de la repressió”, que, segons ell, s’ha de traduir en una amnistia.

Publicitat

Sobre si s’asseuran a la taula de diàleg si no s’inclou aquesta qüestió, el vicepresident del Govern ha demanat no avançar-se a reunions que no s’han convocat “ni entrar a especular” sobre aquestes qüestions.

“Que es treguin les mans de la butxaca i que es posin a treballar” per buscar una solució al conflicte, i ha insistit que aquesta solució passa per un referèndum i l’amnistia.

Sobre quan es pot reprendre la taula de diàleg, Aragonès ha contestat que ara mateix el més important no és la data, sinó els continguts i que hi hagi el compromís de negociar: “Hi continua havent repressió. Els passos endavant que s’havien aconseguit s’han tirat enrere gràcies a la Fiscalia. Per tant, el Govern espanyol ha de moure fitxa”, i reclama que expliqui quina proposta té sobre els presos i l’autodeterminació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca