WhatsApp confirma l’espionatge polític a Torrent

Una directiva de l'aplicació de missatgeria diu que no és possible saber si el mòbil del president va ser hackejat

WhatsApp ha confirmat al president del Parlament, Roger Torrent, que el seu telèfon mòbil va ser un dels objectius de l’atac del 2019 aprofitant una errada de vulnerabilitat el 2019, segons publica ‘El País’ i ha confirmat l’ACN. La directora de Política Pública de WhatsApp a Europa, Orient Mitjà i Àsia, Niamh Sweeney, va enviar dissabte passat un missatge a Torrent en què confirmava que va ser objectiu d’un “intent d’accés no autoritzat” de dades i comunicacions del dispositiu però afegeix que no se sap si finalment el mòbil va ser hackejat. Per saber-ho, la directiva de WhatsApp diu que caldria fer un “exhaustiu” examen forense del telèfon.

Publicitat

‘El País i The Guardian’ van destapar que Torrent va ser víctima d’un atac al seu telèfon el 2019 per part de Pegasus, un programa que la israeliana NSO grup només ven a estats. Una revelació que ha motivat que el president del Parlament hagi presentat una querella contra qui era el màxim responsable del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) l’any 2019, Felix Sanz Roldán. També ha portat, juntament amb Ernest Maragall, el cas de suposat espionatge a les Nacions Unides, al Consell d’Europa i a Amnistia Internacional.

El programa Pegasus permet escoltar converses, llegir missatges, fer captures de pantalla i fins i tot activar remotament la càmera i el micròfon del dispositiu, cosa que permet escoltar converses si el mòbil és a prop.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca