Turull etziba que no hi haurà normalitat a Catalunya “mentre estiguem patint la repressió”

"No s'aguanta per enlloc" que ERC qualifiqui JxCat de partit de centredreta

Publicitat

El conseller legítim de la Generalitat Jordi Turull ha afirmat que JxCat, el nou partit que impulsa el president legítim Carles Puigdemont, se situa al centre en l’eix dreta-esquerra, i en algunes polítiques “és una formació de centreesquerra”.

Així ho ha assegurat en una entrevista del diari ‘Ara’ en la qual ha dit que “no s’aguanta per enlloc” que ERC qualifiqui JxCat de partit de centredreta.

Amb tot, sobre si està a favor d’incrementar el tram alt de l’IRPF, Turull ho ha rebutjat; tot i que creu que per aprovar els comptes de la Generalitat de vegades s’han de prendre decisions que no són “exactament” les que es vol.

Sobre si hi haurà acord amb el PDeCAT, ha confiat que s’aconsegueixi: “Des del PDeCAT hi ha por en determinats àmbits de discurs. La direcció d’un partit tendeix a voler mantenir al màxim la personalitat, però quan vegin com funciona, com s’estructura i què defensa JxCat, hi haurà una evolució cap a JxCat”.

Publicitat

També ha defensat que no han exclòs ningú, sinó que són “fidels a la tradició del PDeCAT i de CDC de “sumar gent”, i ha assegurat que en comptes d’eixamplar la base, com diu ERC, és més partidari de cuidar la base.

Puigdemont

Quan li han preguntat qui ha de ser el candidat de JxCat en les properes eleccions catalanes, ha insistit que ho decidiran els afiliats del partit, però que a ell li agradaria que fos Puigdemont: “Si no, és com renunciar i començar l’època de rebaixes. No hi haurà una nova normalitat a Catalunya mentre estiguem patint la repressió”.

També ha aplaudit que l’expresident digués que tornarà a Catalunya si el Parlament l’investeix a distància: “No podem adaptar l’estratègia a l’Estat. Si després ho impedeix, veurem per què i què és capaç de fer”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca