Un 60% de les residències suspenen l’actuació de l’administració durant la pandèmia

El 86,3% veu insuficients els recursos destinats per les administracions públiques per gestionar la crisi sanitària

El 60% de les residències suspenen l’actuació de l’administració durant la pandèmia, segons una enquesta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) entre els seus associats. A més, un 86,3% considera insuficients els recursos destinats per les administracions públiques per gestionar la crisi sanitària i el 92,7% asseguren que han faltat equips de protecció i tests pel personal. Sobre com han afrontat elles la crisi, el 96% assegura que ha extremat les tasques de neteja, ha aplicat protocols, format el personal i restringit les visites. El 91,5% ha creat àrees netes per a les visites i gairebé la totalitat ha aplicat els requeriments de salut per als nous ingressos.
Tot i la situació viscuda, més de la meitat de les residències creu que augmentaran les inversions en els seus centres i un 83% millorarà la disponibilitat d’equips de protecció i incrementarà els plans de formació. Majoritàriament es mostren partidàries de seguir sota el paraigües del Departament de Salut però el 74,5% denuncia la congelació de tarifes i la manca de personal qualificat.

Publicitat

Un 17,5% menys d’usuaris

L’enquesta revela que coma conseqüència de la pandèmia les residències han perdut un 17,5% dels usuaris. El 90,8% ha patit afectacions a residents durant la covid-19 i el 86,3% afectacions a les plantilles. E 92,8% de les residències va patir afectacions per estrès en els seus treballadors i d’aquestse, el 68,6% va tenir baixes laborals.

Davant de la situació actual, el 60% creu que veurà afectats negativament els seus resultats econòmics.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca