Torrent i Maragall internacionalitzen l’espionatge polític contra l’independentisme

Duen el cas a les Nacions Unides, al Consell d'Europa i a Amnistia Internacional

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d’ERC Ernest Maragall han portat el suposat cas d’espionatge als seus telèfons mòbils a les Nacions Unides, al Consell d’Europa i a Amnistia Internacional. A les cartes, Torrent i Maragall apunten que “l’espionatge a ciutadans i representants polítics constitueix una agressió inacceptable als drets fonamentals”. Per això alerten que “les institucions de l’Estat puguin passar per alt aquests fets sense prendre les mesures oportunes” els obliga a “emprendre totes les actuacions a l’abast per impedir que aquestes pràctiques resultin impunes”.

Per denunciar el presumpte espionatge mitjançant ‘Pegasus’, un programa que només poden comprar els governs, han contactat amb el relator especial de promoció i protecció del dret a llibertat d’expressió i opinió de l’ONU, David Kaye; la comissària pels Drets Humans al Consell d’Europa, Dunja Mijatović; i a la secretària general adjunta d’Amnistia Internacional, Julie Verhaar.

En el cas de la comissària Dunja Mijatović, el president l’adverteix que hauria pogut ser també espiada, ja que tots dos van mantenir una reunió a Estrasburg el 14 de maig del 2019, període en què es va produir l’atac. Per la seva banda, tant Kaye com Amnistia Internacional han denunciatdiverses vegades l’ús abusiu i il·legal de Pegasus a diversos països com Mèxic, Marroc o Aràbia Saudí contra periodistes, activistes i polítics.

Torrent els emplaça a seguir de prop el cas i a emprendre les mesures que considerin apropiades per protegir els seus drets.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca