El 70% dels sol·licitants d’ajuts els darrers quatre mesos són dones

Els serveis socials atenen més de 44.000 persones a Barcelona des de l'esclat de la covid, la meitat que tot el 2019

Publicitat

Els Centres de Serveis Socials de Barcelona han atès 44.463 persones durant els primers quatre mesos des de l’esclat de la pandèmia, a meitats de març. La xifra d’atencions fetes en aquest període és ja la meitat del global de persones que es van atendre tot el 2019, unes 90.000. Malgrat augmentar les peticions d’ajuda, s’ha reduït el temps mitjà d’espera per ser atès i ara són sis dies. Un 20% de les persones ateses els darrers quatre mesos no havia anat mai abans als serveis socials municipals o bé feina més d’un any que no ho havien requerit. A més, destaca que el 70% de les més de 44.000 persones ateses són dones i el 51% tenen entre 31 i 50 anys. L’alimentació i l’habitatge són els dos principals motius que motiven la demanda d’ajut.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca