Rull defensa que el camí cap a la independència avançarà “amb més fermesa” si JxCat és majoritari al Parlament

Assegura que farà "tot el possible" perquè "ningú" no hagi de trencat el carnet del PDeCAT per entrar a JxCat

Publicitat

L’exconseller Josep Rull, impulsor del nou partit de JxCat, ha assegurat que farà “tot el possible” perquè “ningú” no hagi de trencar el carnet del PDeCAT per poder formar part de la formació de Carles Puigdemont: “No tindria sentit i crec que ningú no ho haurà de fer”, ha afegit. En una entrevista aquest diumenge a Rac1, Rull ha descartat formar part de la direcció de JxCat. L’exconseller ha defensat que el procés cap a la independència avançarà “amb més fermesa” si el nou partit és “majoritari” al Parlament, alhora que ha mostrat “respecte” per altres formacions, com ara ERC. Rull també ha argumentat que JxCat no s’estructura segons els paràmetres “clàssics” d’esquerra i dreta a causa de l'”excepcionalitat” de la situació política.
Rull s’ha mostrat “orgullós” de ser del PDeCAT, i ha afegit que creu que “ningú no haurà de trencar cap carnet” perquè “no tindria sentit”. “Faré tot el possible perquè això no passi”, ha subratllat, per després asseverar que la gent que ve de CDC i el PDeCAT se sent “absolutament còmode” a JxCat.

L’exconseller també ha defensat mantenir aliances amb ERC al Govern i ha sentenciat que, quan hi ha voluntat, les dues formacions són “capaces” d’avançar col·lectivament “de forma extraordinària”, i ha citat com a exemple l’1-O.

Rull, empresonat a Lledoners i que manté de moment el permís del tercer grau, ha admès que seria “evident” i “raonable” que Puigdemont fos el president del nou partit, pel seu “lideratge clar i inequívoc”.

L’exconseller també ha remarcat que renunciar a la unilateralitat “afebliria” el moviment independentista. Encara sobre JxCat, ha apuntat que el nou partit vol ser un “instrument d’expressió majoritària d’ampli espectre” que inclou gent de tradicions ideològiques “diferents”. Rull considera, en aquesta línia, que JxCat respon a la “tradició clàssica del catalanisme polític, amb tots els matisos i amb riquesa ideològica”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes