Rull defensa que el camí cap a la independència avançarà “amb més fermesa” si JxCat és majoritari al Parlament

Assegura que farà "tot el possible" perquè "ningú" no hagi de trencat el carnet del PDeCAT per entrar a JxCat

L’exconseller Josep Rull, impulsor del nou partit de JxCat, ha assegurat que farà “tot el possible” perquè “ningú” no hagi de trencar el carnet del PDeCAT per poder formar part de la formació de Carles Puigdemont: “No tindria sentit i crec que ningú no ho haurà de fer”, ha afegit. En una entrevista aquest diumenge a Rac1, Rull ha descartat formar part de la direcció de JxCat. L’exconseller ha defensat que el procés cap a la independència avançarà “amb més fermesa” si el nou partit és “majoritari” al Parlament, alhora que ha mostrat “respecte” per altres formacions, com ara ERC. Rull també ha argumentat que JxCat no s’estructura segons els paràmetres “clàssics” d’esquerra i dreta a causa de l'”excepcionalitat” de la situació política.
Rull s’ha mostrat “orgullós” de ser del PDeCAT, i ha afegit que creu que “ningú no haurà de trencar cap carnet” perquè “no tindria sentit”. “Faré tot el possible perquè això no passi”, ha subratllat, per després asseverar que la gent que ve de CDC i el PDeCAT se sent “absolutament còmode” a JxCat.

Publicitat

L’exconseller també ha defensat mantenir aliances amb ERC al Govern i ha sentenciat que, quan hi ha voluntat, les dues formacions són “capaces” d’avançar col·lectivament “de forma extraordinària”, i ha citat com a exemple l’1-O.

Rull, empresonat a Lledoners i que manté de moment el permís del tercer grau, ha admès que seria “evident” i “raonable” que Puigdemont fos el president del nou partit, pel seu “lideratge clar i inequívoc”.

L’exconseller també ha remarcat que renunciar a la unilateralitat “afebliria” el moviment independentista. Encara sobre JxCat, ha apuntat que el nou partit vol ser un “instrument d’expressió majoritària d’ampli espectre” que inclou gent de tradicions ideològiques “diferents”. Rull considera, en aquesta línia, que JxCat respon a la “tradició clàssica del catalanisme polític, amb tots els matisos i amb riquesa ideològica”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca