Els comuns veuen el Govern “naufragant”

Albiach diu que la "batalla" entre JxCAT i ERC es trasllada a la gestió de la pandèmia

Publicitat

La presidenta de CatECP al Parlament, Jèssica Albiach, ha afirmat que el Govern està “naufragant” en la gestió de la pandèmia i ha assegurat que la “batalla” entre JxCAT i ERC es veu en la gestió de la crisi sanitària. “Està clar que el Govern arriba tard i malament a la gestió de la crisi sanitària i que la situació entre socis és insostenible”, ha afirmat a ‘El Periódico’. La líder dels comuns ha dit que en un mes de competències pròpies, la Generalitat ha portat Catalunya “a liderar el rànquing de contagis de tot l’Estat”. Ha afegit que quan passin els rebrots, “s’han d’assumir responsabilitats” i ha assegurat que ni la consellera de Salut, Alba Vergés, ni el de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, “han estat a l’alçada”.

“Tenien molts consells, propostes i suggeriments per al que havia de fer el govern espanyol, però quan ha arribat el moment de gestionar veiem que el Govern està naufragant”, ha manifestat Albiach.

La líder dels comuns ha afirmat que Vergés està “seguint el camí que marca el president en la centrifugació de responsabilitats”. Ha afegit que el president, Quim Torra, diu “que on no havia arribat ERC, havia arribat ell”.

La presidenta de CatECP al Parlament ha recordat que la seva postura ha estat superar la crisi sanitària per poder convocar eleccions però ha apuntat que la pandèmia “no pot deixar en suspens la democràcia”. “Seria bo que no les convoqués el Suprem, però sabem que Torra sempre ha estat un mestre del simbolisme i la gesticulació”, ha declarat. També ha assegurat que no han dit que vulguin un tripartit i ha afegit que ERC ha decidit continuar amb la coalició “del desgovern” amb JxCAT “i el PSC no és, per si mateix, garantia de polítiques progressistes perquè a vegades té temptacions d’apropar-se a Cs”.

Publicitat

Ha afirmat també que “està sent difícil” trobar una data per a la mesa de diàleg entre governs perquè al català “no es posen d’acord”. Ha afirmat que en aquesta mesa “s’ha de poder parlar de tot” i ha fet referència a la seva defensa de la llibertat dels presos, que l’acord es pugui votar a Catalunya i a no deixar passar més temps “sense ampliar i blindar l’autogovern”. També ha mencionat que cal treballar per una reforma del sistema de finançament, blindar el català i cobrar els deutes en temes com Mossos o dependència.

Sobre el govern espanyol, ha defensat la seva actuació i ha recordat que la coalició s’està enfrontant a una pandèmia mundial. D’altra banda, ha dit que “no té sentit” que el segle XXI existeixi “una institució anacrònica tacada de corrupció” com la monàrquica i ha assegurat que el que passa “no és un tema només del rei emèrit, sinó que forma part de tota la institució”. “S’ha de començar a treballar per a donar veu a la ciutadania perquè esculli qui ha de ser el cap de l’Estat i quin model de país vol. A través de la sang no crec que sigui un mecanisme democràtic”, ha reflexionat. Ha afegit que Podemos treballa per poder celebrar un referèndum i ha “d’empaitar el PSOE cap a aquesta posició”, puntualitzant que ho fan “sense terminis”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca