Canadell adverteix del risc de tancament de cambres catalanes

Creu que la proposta de decret sobre les cambres és un "pedaç necessari"

Publicitat

El president del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha advertit del risc de tancament de cambres catalanes si aquestes no tenen el finançament necessari.

En una entrevista d’Europa Press, Canadell ha lamentat que en aquesta situació hi ha “tres o quatre” cambres, les més petites, sense citar-les.

Per això, considera que la proposta de Decret llei del Govern que regularà la participació institucional i que fixarà el finançament estructural d’aquestes entitats és un “pedaç necessari”, després que la Llei de Cambres de comerç de Catalunya hagi quedat paralitzada pel Covid-19 i també davant la previsió d’una legislatura més curta després de l’anunci del president de la Generalitat de convocar eleccions, ha dit.

Per a Canadell, aquest decret és un “pas previ” a la futura llei de cambres; i, preguntat per si preveu oposició per part de les patronals o dels grups de l’oposició, ha confiat que el Parlament ratifiqui el decret en els terminis previstos.

Publicitat

“No seria lògic que ningú s’hi oposés, perquè això va a favor que les cambres puguin seguir fent la seva feina”, ha afirmat.

D’aquesta proposta de decret es desprenen 2,5 milions d’euros de finançament per a les enguany, una quantitat que es repartirà entre les 13 cambres catalanes i que per a Canadell cobreix la “part bàsica” del funcionament d’aquestes entitats.

Ha afegit que aquests 2,5 milions serveixen per “parar el cop”, ja que contribueixen a aportar a les cambres un finançament mínim necessari perquè no tanquin i puguin seguir donant serveis als empresaris.

“Si no, haurem de tancar cambres. Tres o quatre ja han dit que, si no, tanquen; i unes altres, que s’ho pensaran. Les més petites ja han dit que donen les claus, i així se li va dir al president i al vicepresident”, ha dit en al·lusió a una reunió de fa uns dies amb Quim Torra i Pere Aragonès en què van abordar aquest decret.

Quotes voluntàries paralitzades

La Cambra de Barcelona preveia començar a cobrar enguany a les empreses una quota voluntària pels serveis prestats, i per la qual preveia ingressar aquest exercici entre 200.000 i 400.000 euros, si bé aquesta mesura no s’ha dut a terme després de la crisi generada pel coronavirus.

Es tractava d’una quota voluntària de 60 euros per als autònoms, 120 euros per a les microempreses, 300 euros per a les pimes, 1.200 per a les empreses de grandària mitjana i 3.600 per a les grans empreses.

Canadell ha dit que es reprendrà el cobrament de quotes voluntàries al setembre només si la situació ho permet: “Si no, ja veurem”.

En aquest sentit, ha defensat que el finançament de les cambres ha de venir, en part, per aquesta quota voluntària, però també per una contribució de les administracions públiques, i una altra aportació depenent de les funcions públiques que assumeixi cada cambra.

Consultes

També s’ha referit al sistema de consultes als empresaris impulsat per la Cambra de Barcelona des que ell la presideix, i pel qual l’entitat pregunta als empresaris sobre temes d’actualitat.

Ha dit que volen fer escalable aquest pla pilot simplificant el sistema i habilitant una aplicació perquè els empresaris votin, per aconseguir més participació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca