JxCat permetrà la doble militància fins al 3 d’octubre

La ponència organitzativa decidirà si hi ha incompatibilitat

JxCat no decidirà en breu si permet la doble militància en el nou partit de Carles Puigdemont i ho deixa per al 3 d’octubre, quan està previst que es voti la ponència organitzativa en el marc del congrés fundacional del partit. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la impulsora del nou partit Elsa Artadi ha explicat que han deixat aquest tema obert fins a l’octubre perquè ara l’important és que la gent vagi a la nova formació. I ha afegit que és un tema “de rellevància” que no ha de marcar el grup impulsor o Puigdemont. D’altra banda, Artadi ha considerat que l’endreça de l’espai de JxCat ajudarà l’independentisme i ha defensat que cal tornar a marcar objectius clars amb “lleialtat i respecte” restablint confiances “esquerdades”.

Publicitat

Preguntada per si el votant que tradicionalment votava Jordi Pujol i Artur Mas té ara dubtes , Artadi ha respost que aquest votant es diu “Xavier Trias, Josep Maria Cullell, Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Elsa Artadi…” i ha afegit que tota aquesta gent està “molt compromesa” amb el nou projecte i amb el lideratge de Puigdemont.

A un dia per arrencar el congrés funcional del partit, Artadi ha afirmat que aquest cap de setmana es posen les “bases” i que estaran preparats “passi el que passi” amb la data de les eleccions. I és que el congrés no acabarà fins a l’octubre amb la votació de dues ponències, l’organitzativa i l’estratègica. El 9 d’agost però ja s’escollirà la direcció que acompanyarà el lideratge de Puigdemont.

Artadi ha insistit que no volen que el nou partit sigui una “sopa de lletres” de sigles sinó que la voluntat és sumar persones. “Volem que tothom sigui igual dins el partit. Que no hi hagi el tu ets d’aquests o dels altres. Tots hem de ser iguals. Amb la mateixa lleialtat, drets i deures”, ha remarcat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca