Exigeixen una investigació interna al Procicat per la “gestió vergonyosa” en l’àmbit cultural

L'associació ARC li retreu el "desconeixement total" del sector i l'acusa de provocar "cancel·lacions innecessàries"

L’ARC, associació que agrupa el 80% de representants, mànagers i promotors musicals de Catalunya, exigeix que es depurin responsabilitats al Procicat “per la seva erràtica, vergonyosa i incoherent gestió en l’àmbit de la cultura”. Acusen l’organisme -depenent del Govern- que aprova les mesures contra la covid-19 de “partir d’un desconeixement total del sector” i el fan responsable de “la incertesa del públic” i “la cancel·lació innecessària d’activitats culturals, principalment per part de l’administració pública”. La reacció d’aquest important actor de la música en viu arriba després que el Procicat ordenés divendres el cessament d’activitats culturals en zones afectades per rebrots, i tres dies després s’obrís a acceptar excepcions.

Publicitat

Després d’aquesta “incertesa i la gestió vergonyosa, sobretot el darrer cap de setmana”, des d’ARC demanen un reconeixement explícit per part de la Generalitat i del Procicat, “de la seguretat en els concerts on es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols decretats, i l’evidència que no hi ha cap indici de contagis per Covid-19 als concerts i actes culturals, segons afirmen públicament diversos experts”. També exigeixen una “comunicació directa i efectiva” entre Govern i Ajuntaments per resoldre aquestes qüestions.

En qualsevol cas, reclamen que s’obri una investigació interna dins del Departament de Salut (que forma part del Procicat juntament amb el d’Interior, entre altres), a fi d’aclarir “les presumptes recomanacions fetes a diversos Ajuntaments de Catalunya, aconsellant anul·lar concerts, festivals i festes majors senceres previstes com a mesura de prudència, quan ja existeix una normativa específica per a realitzar totes aquestes activitats i que ja s’ha demostrat sobradament que s’estan complint”.

En un altre ordre de coses, reclamen un “rescat econòmic urgent i suficient de totes les empreses dedicades a la música en viu” que s’han vist perjudicades per les anul·lacions dels concerts programats, a fi d’evitar “la fallida generalitzada d’empreses en les pròximes setmanes”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca