Cs i el PP volen vetar la llei que limita el lloguer

Envien al Consell de Garanties la llei i en posposen la votació

Cs i el PP han anunciat aquest dijous que presentaran de manera conjunta una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre la proposició de llei de JxCat, ERC, els comuns i la CUP que limita els preus del lloguer, perquè consideren que “no és competència de la Generalitat”, sinó de l’Estat, de manera que s’ajornarà la votació al Parlament que estava prevista aquest divendres.

Publicitat

En una conferència de premsa, el president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha argumentat que la regulació dels lloguers no és competència del Parlament i ha recordat que el 2019 el CGE ja va considerar inconstitucional un decret del Govern sobre aquest afer.

Posteriorment, el diputat del PP a la cambra Santi Rodríguez ha considerat que aquesta qüestió no és competència de la Generalitat i també ha insistit que el CGE va dictaminar que el decret de regulació del lloguer, que considera igual a la llei que s’ha presentat ara, “vulnera aproximadament 17 articles de la llei de l’Estatut i la Constitució”.

Rodríguez ha sostingut que aquesta “no és la manera adequada de contenir els preus del lloguer” i creu que un dels efectes que pot tenir és que hi hagi propietaris que decideixin retirar els pisos del mercat de lloguer, la qual cosa afectaria el manteniment del parc d’habitatge, segons ell.

Votació després de l’estiu

Aquest dimarts, el ple del Parlament va aprovar tramitar aquesta llei per lectura única i estava previst que es votés divendres a l’hemicicle, però la decisió de Cs i el PP de portar-la al CGE ho posposarà.

Com que està tramitada per lectura única, el CGE té 12 dies per emetre el seu dictamen sobre la iniciativa, i atès que el ple d’aquesta setmana serà l’últim que celebrarà a la cambra catalana en aquest curs, la llei per regular els lloguers no es podrà votar fins que reobri el Parlament després de l’aturada d’estiu.

La iniciativa ha generat polèmica aquestes darreres hores després que JxCat hagi presentat diverses esmenes a la proposta que ells mateixos van presentar, la qual cosa ha provocat les crítiques d’ERC, els comuns, la CUP i el Sindicat de Llogaters, amb qui s’ha acordat el text de la llei.

Els vots de JxCat són necessaris per tirar endavant la llei, atès que Cs, el PSC-Units i el PP ja han expressat que hi votaran en contra.

“Fixeu-vos en el populisme i l’engany d’aquest partit a Catalunya, que sap perfectament que de la manera com l’ha presentada, aquesta llei és un ‘fake’ i és il·legal. La va presentar el 2019 abans de les eleccions i ara quan pensava que tornàvem a tenir eleccions convocades per Torra l’han tornada a presentar al Parlament”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca