El sector de l’esport porta a la justícia el tancament de les instal·lacions decretat pel Govern

Argumenta que ha fet una inversió per garantir una pràctica segura

Publicitat

El sector de l’esport ha decidit portar a la justícia el tancament de les instal·lacions decretat pel Govern. Representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l’INDESCAT, l’ADECAF, Gestiona, la Federació Catalana de Natació i l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya han anunciat que han presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució del Govern, que consideren “arbitrària, desproporcionada i injusta”. Argumenten que han fet una inversió per adaptar les seves instal·lacions i garantir una pràctica de l’esport segura, però lamenten que Interior i Salut “han optat per la via més fàcil i simple”.
La demanda, que s’ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pretén aconseguir la nul·litat de la resolució i demana de forma urgent (en 48 hores) l’adopció de mesures cautelaríssimes que evitin danys irreparables per a practicants, gestors i per al conjunt de la ciutadania.

“Fer esport a les nostres instal·lacions és segur. No hi hagut cap brot en el nostre sector”, ha dit Gerard Esteva, president d’UFEC.

A més, els representants del sector avisen que una mesura d’aquestes característiques comportarà uns perjudicis irreversibles sobre els practicants i les entitats. “El model d’èxit de l’esport català està en greu perill”, ha sentenciat Enric Bertrán, president de la Federació Catalana de Natació. En el cas dels clubs de natació, “l’impacte del tancament durarà segur fins el 2022 amb uns 60 MEUR de pèrdua com a mínim”, ha puntualitzat Eduard Escandell, president de l’AECNC.

El sector defensa que es puguin establir mecanismes de ponderació del risc com sí que s’ha fet en altres sectors, com ara la cultura. “Sembla que el Govern estigui més preocupat del bronzejat de les persones en lloc de la seva salut”, ha ironitzat Josep Viladot, president de Gestiona.

Publicitat

“El Govern hauria de tenir més sensibilitat amb nosaltres. Hem d’aprendre junts a gestionar la pandèmia i la nostra activitat, que conviuran fins que no hi hagi vacuna”, ha remarcat August Tarragó, president d’ADECAF.

Des d’INDESCAT, Anna Pruna, ha demanat activar els ajuts específics, fins ara inexistents, per al teixit productiu esportiu, “que a hores d’ara està tocat de mort”.

Les entitats han llançat un manifest contra la resolució del Govern que, encara actiu, ja ha aconseguit prop de 8.000 adhesions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca