Sobre les plantes i alguna cosa més

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

‘Les fulles mortes / s’arronsen / dins els teus ulls’

—Antònia Vicens.

Sento flaire de futur: són gotes que acaben de caure en la gespa i que per algunes plantes són abundància sobrera i per d’altres no arriben ni per la fulla més petitona que acaba de posar il·lusions al regne verd.

Es respira més bé a la ciutat. Tancats en confinaments de Netflix i poca grana, no només els somnis llisquen tija avall. —On farem vacances?—es pregunta el sense sostre arrelat al pas de pandèmies: algú el va confondre per un fruit podrit i l’ha deixat a la intempèrie (i això que no és a Lleida!). Un desafortunat agafa un Ferrari i diu que la vida és massa curta per avorrir-se conduint. El capital continua sent saba i tots mosquits.

Les residències ens són massa lluny, massa insignificants. La poda ha començat i no volem fulles que no ajudin a la fotosíntesi per fer fusta i vendre-la al desafortunat que s’avorreix conduint. La gespa és de plàstic. Ningú vol malgastar aigua regant cervells amb cultura i se’ns panseix la mirada, idiotitzada. Demanar permís o ser Rei de la selva? Pregunteu-li a en Rutte. Ell mana. Mentrestant, semillibertat per alguns. Per als turistes tota. Us imagineu una planta semilliure? No si és una planta negra, això segur. O si és malalta, llavors ni llavor ni vot.

Sento pudor de futur, una flatulència immòbil: en diuen desvergonya.

- Publicitat -

Breus

“Abaixar el risc de rebrot és possible però no fàcil i la dificultat és l’àrea metropolitana”

Abaixar el risc de rebrot del coronavirus a Catalunya és "possible" però "no fàcil" i el "repte" sobretot és a l'àrea metropolitana de Barcelona....

Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que "el referent" de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són...

Artadi descarta ser candidata a la Generalitat

La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que vol presentar-se a les municipals de 2023 per ser...

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca