Sobre les plantes i alguna cosa més

‘Les fulles mortes / s’arronsen / dins els teus ulls’

—Antònia Vicens.

Sento flaire de futur: són gotes que acaben de caure en la gespa i que per algunes plantes són abundància sobrera i per d’altres no arriben ni per la fulla més petitona que acaba de posar il·lusions al regne verd.

Es respira més bé a la ciutat. Tancats en confinaments de Netflix i poca grana, no només els somnis llisquen tija avall. —On farem vacances?—es pregunta el sense sostre arrelat al pas de pandèmies: algú el va confondre per un fruit podrit i l’ha deixat a la intempèrie (i això que no és a Lleida!). Un desafortunat agafa un Ferrari i diu que la vida és massa curta per avorrir-se conduint. El capital continua sent saba i tots mosquits.

Les residències ens són massa lluny, massa insignificants. La poda ha començat i no volem fulles que no ajudin a la fotosíntesi per fer fusta i vendre-la al desafortunat que s’avorreix conduint. La gespa és de plàstic. Ningú vol malgastar aigua regant cervells amb cultura i se’ns panseix la mirada, idiotitzada. Demanar permís o ser Rei de la selva? Pregunteu-li a en Rutte. Ell mana. Mentrestant, semillibertat per alguns. Per als turistes tota. Us imagineu una planta semilliure? No si és una planta negra, això segur. O si és malalta, llavors ni llavor ni vot.

- Publicitat -

Sento pudor de futur, una flatulència immòbil: en diuen desvergonya.

- Publicitat -

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Els més llegits

Junts o l’alè del drac

Canvi de focus

La gran demolició educativa

Eduard Vallory

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca