L’ANC, farta de la impunitat de Buch

Carrega contra el Govern per no destituir el conseller després de l'actuació dels Mossos a Poblet

Publicitat

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha carregat aquest dimarts contra el Govern per no destituir el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, després de l’actuació dels Mossos d’Esquadra davant les protestes de dilluns contra la visita del rei al monestir de Poblet (Tarragona): “El Govern ha d’exercir la seva autoritat. En quin país del món s’ha vist que un president del Govern no pugui destituir ni un conseller”.

En declaracions als mitjans durant la concentració de suport als exmembres de la Mesa del Parlament, que són jutjats aquest mateix dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha afirmat que els Mossos van actuar com una “guàrdia reial” i que van vulnerar drets, perquè considera que van discriminar ideològicament els manifestants quan van impedir el pas als independentistes i permete als que donaven suport al rei.

Sobre el judici als exmembres de la Mesa, Paluzie ha sostingut que han de ser absolts perquè el que van fer va ser permetre un debat al Parlament i ha vaticinat que els tribunals internacionals acabaran anul·lant aquest judici i condemnant l’Estat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes