Eurodiputats demanen la llibertat dels Jordis

Rebutgen la "sentència injusta" contra Sánchez i Cuixart perquè "crea un greu precedent" pel dret a protesta

Publicitat

Una quarantena d’eurodiputats han defensat en una carta conjunta la llibertat del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, i han instat Espanya a “derogar o reformar” el delicte de sedició. Aquest grup de representants europeus, principalment de l’esquerra i l’ecologisme, considera que el govern espanyol hauria d’utilitzar els mecanismes legals disponibles, “com promoure al Congrés la reforma del codi penal” perquè la interpretació que ha fet el Tribunal Suprem del delicte de sedició és “contrària al principi de legalitat”. “Rebutgem una sentència injusta que crea un greu precedent per al dret de protesta”, afirmen en la declaració conjunta.

D’altra banda, aquest grup d’eurodiputats ha instat a les autoritats de l’Estat a “accelerar” la implementació del “pla de desacceleració” de les institucions penitenciàries per “facilitar que tots els presos en règim de semillibertat puguin sortir de la presó” mentre duri la pandèmia del coronavirus.

La colíder dels verds, Ska Keller, la lider del GUE/NGL, Manon Aubry, i els vicepresidents de l’Eurocambra Heidi Hautala (Verds/ALE) i Dimitrios Papadimoulis han firmat la carta.

Entre els signants també hi ha els eurodiputats catalans de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, i l’eurodiputat dels Comuns, Ernest Urtasun.

Publicitat

Els eurodiputats Izaskun Bilbao (PNB) i Pernando Barrena (Bildu) també han donat suport al comunicat, així com els eurodiputats d’Unidas Podemos, Manu Pineda i Idoia Vilanueva, l’eurodiputada d’Izquierda Unida, Sira Riego, i l’eurodiputat d’Anticapitalistes, Miguel Urbán.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca