El president del Tribunal Suprem defensa no implicar el poder judicial amb el “problema polític” de Catalunya

És una "autèntica fal·làcia" contraposar llei i democràcia

Publicitat

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha insistit aquest dimarts que el poder judicial no ha de resoldre els problemes polítics, sinó garantir l’estat de dret. “I ho ha de fer amb suficient energia, restaurant l’ordre jurídic quan ha estat clarament vulnerat. Hi ha un problema polític que haurà de solucionar-se políticament”, ha dit sobre el procés”, ha indicat Lesmes en un esmorzat organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, on ha insistit que la intervenció judicial “no ha sigut política, sinó estrictament jurídica, de restabliment de l’odre jurídic pertorbat per determinats dirigents polítics”. “La situació no està resolta”, ha afegit.

Segons Lesmes, el poder judicial ha procurat intervenir “amb les màximes garanties” malgrat les “campanyes d’autèntica difamació” per part del món independentista, que titllava la justícia de “feixista o franquista”.

Ha fet referència al judici a Artur Mas al TSJC, on el tribunal “va mantenir la serenitat” tot i que milers de persones estaven fora “agitant bastons”. També ha al·ludit al procediment per l’1-O al Suprem, del qual ha dit que Amnistia Internacional va dir que “va complir amb totes les garanties processals”.

Lesmes ha opinat que és una “autèntica fal·làcia” contraposar llei i democràcia, i ha reiterat que els problemes polítics s’han de resoldre d’acord amb l’ordre jurídic. “Si la Constitució estableix unes regles s’han de respectar, sense respecte a la llei no hi ha democràcia”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca