El president del Tribunal Suprem defensa no implicar el poder judicial amb el “problema polític” de Catalunya

És una "autèntica fal·làcia" contraposar llei i democràcia

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha insistit aquest dimarts que el poder judicial no ha de resoldre els problemes polítics, sinó garantir l’estat de dret. “I ho ha de fer amb suficient energia, restaurant l’ordre jurídic quan ha estat clarament vulnerat. Hi ha un problema polític que haurà de solucionar-se políticament”, ha dit sobre el procés”, ha indicat Lesmes en un esmorzat organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, on ha insistit que la intervenció judicial “no ha sigut política, sinó estrictament jurídica, de restabliment de l’odre jurídic pertorbat per determinats dirigents polítics”. “La situació no està resolta”, ha afegit.

Publicitat

Segons Lesmes, el poder judicial ha procurat intervenir “amb les màximes garanties” malgrat les “campanyes d’autèntica difamació” per part del món independentista, que titllava la justícia de “feixista o franquista”.

Ha fet referència al judici a Artur Mas al TSJC, on el tribunal “va mantenir la serenitat” tot i que milers de persones estaven fora “agitant bastons”. També ha al·ludit al procediment per l’1-O al Suprem, del qual ha dit que Amnistia Internacional va dir que “va complir amb totes les garanties processals”.

Lesmes ha opinat que és una “autèntica fal·làcia” contraposar llei i democràcia, i ha reiterat que els problemes polítics s’han de resoldre d’acord amb l’ordre jurídic. “Si la Constitució estableix unes regles s’han de respectar, sense respecte a la llei no hi ha democràcia”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca