Torrent no entén que la Fiscalia no persegueixi la corrupció de Juan Carlos I

Ho considera incomprensible

El president del Parlament, Roger Torrent, ha qualificat d'”incomprensible” que ni la Fiscalia ni la judicatura hagin engegat una investigació contra el rei Joan Carles I després de les últimes informacions sobre els diners que el rei emèrit tenia presumptament a l’estranger.

Publicitat

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, Torrent ha contrastat aquesta situació amb el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat una querella contra el rei emèrit i Corinna Larsen per presumpta corrupció: “És evident que des d’un punt de vista democràtic s’haurien de perseguir acutacions d’aquest tipus”.

Ha destacat que hi ha dos components molt greus en aquests moments en relació amb la monarquia: “La situació de corrupció associada a la família reial” i el discurs que el rei Felip VI va pronunciar el 3 d’octubre del 2017, que ha qualificat d’escandalós.

Sobre el presumpte cas d’espionatge al seu telèfon mòbil, Torrent ha sostingut que si darrere hi hagués un jutge o un tribunal, la situació seria “doblement preocupant” i ha assenyalat que el Govern central hauria de ser el primer interessat a investigar, esclarir els fets i exigir responsabilitats.

Malgrat aquest presumpte cas d’espionatge, Torrent ha redoblat la seva aposta per la negociació política perquè el conflicte polític, ha assenyalat, s’ha de resoldre per vies democràtiques.

També ha defensat la gestió del Govern de la pandèmia, perquè creu que ho fa “raonablement bé”, tenint en compte que es tracta d’una situació molt complexa per a totes les administracions, en les seves paraules.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca