Torrent no entén que la Fiscalia no persegueixi la corrupció de Juan Carlos I

Ho considera incomprensible

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha qualificat d'”incomprensible” que ni la Fiscalia ni la judicatura hagin engegat una investigació contra el rei Joan Carles I després de les últimes informacions sobre els diners que el rei emèrit tenia presumptament a l’estranger.

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, Torrent ha contrastat aquesta situació amb el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat una querella contra el rei emèrit i Corinna Larsen per presumpta corrupció: “És evident que des d’un punt de vista democràtic s’haurien de perseguir acutacions d’aquest tipus”.

Ha destacat que hi ha dos components molt greus en aquests moments en relació amb la monarquia: “La situació de corrupció associada a la família reial” i el discurs que el rei Felip VI va pronunciar el 3 d’octubre del 2017, que ha qualificat d’escandalós.

Sobre el presumpte cas d’espionatge al seu telèfon mòbil, Torrent ha sostingut que si darrere hi hagués un jutge o un tribunal, la situació seria “doblement preocupant” i ha assenyalat que el Govern central hauria de ser el primer interessat a investigar, esclarir els fets i exigir responsabilitats.

Publicitat

Malgrat aquest presumpte cas d’espionatge, Torrent ha redoblat la seva aposta per la negociació política perquè el conflicte polític, ha assenyalat, s’ha de resoldre per vies democràtiques.

També ha defensat la gestió del Govern de la pandèmia, perquè creu que ho fa “raonablement bé”, tenint en compte que es tracta d’una situació molt complexa per a totes les administracions, en les seves paraules.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes