“Espanya no ha guanyat”

L'exconseller defensa que mirar enrere per buscar culpables "no ajuda a avançar"

Publicitat

L’exconseller Raül Romeva ha defensat que en la situació actual hi ha un “empat tècnic” perquè Espanya no ha guanyat “en absolut” i l’independentisme tampoc, perquè no s’ha aconseguit un estat. “Una de les grans lliçons és que nosaltres no hem tingut la força per guanyar i que l’Estat no ha tingut la força per guanyar”, ha resumit en una entrevista enregistrada a ‘Catalunya Ràdio’. L’exconseller que ha estrenat el tercer grau aquest cap de setmana ha apostat per parlar d’aprenentatges més que d’autocrítica i ha afegit que mirar enrere i buscar culpables en l’independentisme “no ajuda a avançar”. Pel que fa la data de les eleccions, creu que és prou rellevant perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, la pacti amb ERC.

Davant la situació d’empat tècnic, segons Romeva, la fortalesa de l’independentisme és “aguantar”. “Nosaltres no hem claudicat en cap moment i no passarà”, ha afegit.

Per a Romeva, en la situació actual en l’independentisme hi ha “soroll” però, en canvi, segons ha apuntat, li costa veure on hi ha les diferències quan llegeix l’opinió dels diferents actors. I en aquest context, ha posat en valor que no ha sentit ningú que estigui en contra de la taula de diàleg amb l’Estat. “Deixem-nos de falòrnies i posem-nos a treball”, ha afegit Romeva per després destacar el “consens polític i social” que hi ha sobre aquesta qüestió.

De fet, Romeva ha assegurat que ell no té cap mena d’ingenuïtat respecte al PSOE i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I ha considerat que el mateix Sánchez ha dit “barbaritats molt greus” sobre què han fet els líders independentistes. Però tot i així, ha defensat que s’ha d’aprofitar l’oportunitat de la taula de diàleg.

Publicitat

Pel que fa a la data de les eleccions, Romeva ha dit que en un context com l’actual seria bo pactar-la amb els socis de Govern, ERC. I ha alertat que seria un “error” i “”preocupant” que la data la fixés el Tribunal Suprem, ja que des d’un punt de vista democràtic seria una “feblesa”.

Malgrat estigui inhabilitat per exercir un càrrec públic ha assegurat que farà campanya electoral “tant com pugui”. I és que Romeva té clar que la presó “no s’ha acabat” i que el tercer grau és una “falsa llibertat”.

Pel que fa als instruments per poder sortir de la presó, Romeva s’ha referit a l’amnistia com una “condició necessària però no suficient” per resoldre el conflicte polític. I en referència a l’indult, l’ha qualificat de “dilema absurd” perquè no depèn del mateix pres. “Jo no el considero políticament una eina. És una solució parcial i insuficient”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca