Colau, després de cancel·lar el Grec: “No volem tancar res”

L'alcaldessa no entén una "prohibició genèrica" amb "mesures gruixudes" a sectors "que no en tenen cap culpa"

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que el Procicat té sobre la taula des de divendres la petició d’autorització per a festivals a Barcelona com el Grec o el Cruïlla XXS, però que l’única resposta que han rebut és el qüestionari on es refermava la prohibició general de l’activitat cultural. “No volem tancar res però hi ha inseguretat jurídica”, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio. Colau creu que no pot ser que, perquè no “s’hagi arribat a temps” o no s’hagi fet “prou bé”, ara s’impulsin mesures “gruixudes” i “prohibicions genèriques” a sectors que “no en tenen la culpa”. “La cultura ho està fent molt bé”, insisteix. Per això, insta a “mirant endavant” i que el Procicat ho arregli “avui” perquè és “de sentit comú”.

L’alcaldessa compren que cal limitar l’oci nocturn i trobades de més de deu persones, unes mesures que veu “coherents” perquè són focus de contagi, però que en l’àmbit cultural “no” i que la mesura suposa un cop molt fort.

“Demanem si us plau que s’arregli avui”, assevera, confiada que el Procicat hi donarà llum verda. Alhora, ha advertit que l’òrgan de la Generalitat rebrà “centenars d’expedients” per casos similars.

Mesures “clares, coherents i comprensibles!

Publicitat

Colau ha insistit a la Generalitat en impulsar mesures “clares, coherents i comprensibles” i evitar “moltes recomanacions i prohibicions genèriques” en què la ciutadania acaba per no saber “què ha de fer”. L’alcaldessa creu que “internament” la Generalitat sembla que vagi “poc coordinada” i reclama que canviï la “forma d’actuar” perquè desprèn sensació “d’improvisació”.

Sobre la sortida de vehicles de l’àrea metropolitana durant el cap de setmana, Colau ha lamentat que hi han hagut “missatges contradictoris” i que això sumat a que s’estava a les portes del cap de setmana ha tingut un efecte “més que limitat”.

Per últim, ha reiterat que en cap moment se li ha comunicat que s’estigui treballant en un confinament general. L’alcaldessa ha valorat que la situació durarà molts mesos i que per això cal prendre mesures acotades i fer que el sistema de rastreig funcioni.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes