Suport quasi absolut dels associats de la Crida al nou partit de Puigdemont

L'associació de Sànchez celebrarà una assemblea general al setembre per implementar els resultats de la consulta

Publicitat

La Crida passarà de ser una associació a una fundació. Així ho han avalat els associats a la consulta telemàtica que es va tancar dissabte a la nit. Les bases de l’organització que lidera Jordi Sànchez han donat llum verda a la proposta amb un 95,7% dels vots. Amb un 40% de participació, la pregunta ha rebut 7694 vots a favor i 207 en contra. La Crida es convertirà en una fundació a partir del setembre per donar suport al nou partit que constituirà l’expresident Carles Puigdemont -impulsor de la Crida. L’associació de Sànchez celebrarà una assemblea general al setembre per implementar els resultats de la consulta, tal com també han avalat les bases amb un 95,6% de vots.

La Crida va consultar els seus associats entre dijous i dissabte sobre el futur de l’organització, en dues preguntes de resposta ‘sí’ o ‘no’. La direcció de la Crida ha defensat el ‘sí’ a aquestes dues preguntes:

1- Estàs d’acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en Fundació de suport al nou partit, perquè tot el seu capital polític i humà s’integrin al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l’objectiu de reforçar-lo?
2- Estàs d’acord que el govern de la Crida convoqui una Assemblea General la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?

Negociació encallada

Publicitat

Els resultats de la consulta arriben enmig de les negociacions entre PDeCAT, la pròpia Crida i JxCat. El Partit Demòcrata manté obertes les converses i insisteix en no dissoldre’s dins la nova formació de Puigdemont. El president del PDeCAT, David Bonvehí, exigeix que es respecti el “model ideològic” del partit, i proposa una coalició electoral. L’entorn de JxCat i la Crida rebutgen aquesta via i estan decidits en crear un partit nou -JxCat ja difon la marca ‘Junts’-, i demana als interessats que s’hi adhereixin a títol personal.

El PDeCAT adverteix que està “preparat” per presentar-se en solitari a les eleccions. El seu portaveu, Marc Solsona, va explicar dissabte en una entrevista a l’ACN que el partit té una “borsa d’associats” per si cal fer aquest pas. Al seu torn, Sànchez ja ha deixat clar que el nou partit prescindirà dels drets electorals del Partit Demòcrata. Les negociacions, doncs, continuen encallades, i diverses fonts afirmen que s’allargaran durant l’agost.

L’assemblea telemàtica constituent del partit de Puigdemont començarà el 25 de juliol i s’allargarà fins l’octubre. La direcció de la Crida ha anunciat als seus associats que ja no se’ls farà cap càrrec, i que se’ls convida a inscriure’s a Junts.cat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca