“Madrid no està dient tota la veritat”: “possibles manipulacions” en les xifres de positius

El doctor Clotet es mostra contrari al tancament cultural i aposta per “modelar aquesta mesura”

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, considera que “Madrid no està dient tota la veritat” i parla de “possibles manipulacions per interessos” en les dades de positius per coronavirus a la comunitat. En declaracions al programa ‘Via Lliure’ de Rac1, s’ha mostrat sorprès de com “no s’adonen que el que diuen no pot ser”. A parer seu, “s’han quedat molt curts a l’hora de donar els valors de les persones infectades”. “Les motivacions no les vull interpretar, per no entrar en conflictes”, ha afegit. El doctor s’ha mostrat contrari al cessament de l’activitat cultural en les àrees territorials afectades pel rebrot de la pandèmia i ha apostat per “modelar aquesta mesura”.

Publicitat

Bonaventura Clotet ha subratllat que teatres, cinemes i sales de concerts han fet un esforç “molt rigorós perquè tothom portés mascareta i perquè hi hagués una distància suficient entre una persona i una altra”. “Jo crec que amb les mesures que s’han portat a terme en el món de la cultura, és almenys més segur que un restaurant molt apretat o un avió”, ha assegurat.

Clotet ha considerat que per fer front a la pandèmia de forma més afectiva “s’hauria de prioritzar la salut pública i deixar de banda egos i problemes de relacions entre grups polítics i entre ajuntament i Generalitat” i que “la gent pogués veure que el que es busca és contenir aquest rebrot”. El doctor creu que els “ciutadans estan molt cansats” perquè “el confinament ha estat molt traumàtic”. Davant d’això ha dit que les “ordres haurien de ser molts més concretes, no tantes recomanacions”, i que haurien d’anar acompanyades “d’un raonament basat en dades epidemiològiques clares”. “La gent ho entendria millor”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca