“El Govern ha donat lliçons i ara es demostra que no ho fa millor”

"El lideratge no ha estat clar. Ens hem passat 45 dies sense responsable de Salut Pública", critica el líder del PSC

Publicitat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha censurat la gestió de la pandèmia de coronavirus per part de la Generalitat. “El Govern va estar durant uns quants mesos donant lliçons i les últimes setmanes es demostra que no ho han fet millor”, ha assenyalat Iceta en una entrevista dominical a ‘La Vanguardia’. “Ens pensàvem que la Generalitat havia aprofitar per preparar-se i estem millor en assistència sanitària, però no en prevenció”, ha continuat el líder del PSC, que ha defensat la ‘cogovernança’ i ha retret que el Govern sovint hagi rebutjat l’ajuda de l’Estat. “El lideratge no ha estat clar. Grups diferents d’experts assessorant el president i Salut, 45 dies sense responsable de Salut Pública, no ho entenc”, ha criticat Iceta.

Per tot plegat, el primer secretari del PSC ha insistit en la necessitat d’unes eleccions a Catalunya al més aviat possible. “S’haurien d’haver fet el 12 de juliol, amb les gallegues i les basques. La legislatura està esgotada, Catalunya necessita un altre Govern, i els catalans, l’oportunitat de dir si volen quatre anys del mateix o volen un canvi que estem disposats a encapçalar”, ha apuntat Iceta, que també ha tancat les portes a un possible acord amb ERC. “ERC vol seguir en un projecte que divideix els catalans i trenca Espanya. Doncs amb el PSC, no. És lògic”, ha reflexionat en veu alta el primer secretari dels socialistes catalans, que ha afegit: “Dividir els catalans i trencar Espanya no sembla pragmatisme. Si es vol acord, es practica l’acord”.

Taula de diàleg: “Per nosaltres no quedarà”

Sobre la taula de diàleg al juliol, Iceta encara la veu possible però difícil per “la divisió” dins el Govern Torra. “Per nosaltres no quedarà. Hi creiem i hi estem disposats. Però el Govern està dividit. És una dificultat objectiva, a més a més de la pressió electoral”, ha sentenciat el primer secretari del PSC. Finalment, Iceta ha opinat sobre l’espionatge al mòbil de Roger Torrent i les informacions que apunten al CNI. “Si ho denuncien i tenen proves, ho veurem. El millor és posar-ho en mans de la justícia”, ha comentat el líder del PSC. “Jo el que dic és que és gravíssim, no és acceptable i que s’esclareixi. I si se sap qui n’és el responsable, que li caigui tot el pes de la llei”, ha conclòs Iceta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes