Illa assegura que la “majoria” de brots estan controlats

"S'ha d'esperar uns dies, però les mesures que han pres són, segons el parer dels nostres experts, les que calia prendre"

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que la majoria dels 150 brots de covid-19 que actualment hi ha actius a Espanya estan “controlats”, tot i que ha reconegut que l’amoïnen especialment els que s’han produït a Aragó i Catalunya.

En una entrevista d’Onda Cero que ha recollit Europa Press, Illa ha informat que el Govern central manté una comunicació “fluïda” amb Catalunya, on tant a la comarca del Segrià (Lleida) com a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) hi ha una “transmissió comunitària”, tot i que no li consta que s’hagi de produir un confinament domiciliari.

De la mateixa manera, l’amoïna el brot de la comarca de Saragossa, però ha comentat que tot i que les autoritats sanitàries de la regió ja han implantat mesures per controlar la transmissió, s’haurà d’esperar uns dies per veure l’efecte que tenen i, el més important, si són suficients per frenar els contagis.

“S’ha d’esperar uns dies, però les mesures que han pres són, segons el parer dels nostres experts, les que calia prendre”, ha dit el ministre de Sanitat, després de reconèixer que l’executiu era conscient que després de l’estat d’alarma s’originarien brots, com ha passat a “tots” els països que han controlat la pandèmia.

Publicitat

En aquest sentit, Illa ha recordat que el 70 per cent dels casos de covid-19 que s’han detectat actualment són de persones asimptomàtiques, la qual cosa demostra que es diagnostiquen sobre la base d’una “recerca activa” de casos.

“Això és una notícia positiva, perquè evidencia que l’esforç de detecció precoç funciona”, ha recalcat, després de defensar les dades que diàriament publica el Ministeri de Sanitat, perquè són les que li proporcionen les comunitats. “Fem el màxim esforç de transparència”, ha emfatitzat.

Finalment, el ministre ha recordat a la població que la fi de l’estat d’alarma “no vol dir” que s’hagi erradicat el virus, sinó que s’ha passat d’una fase de mitigació a una de control. “El coronavirus continua circulant”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes