Budó creu que el Sant Jordi d’estiu “amb molta probabilitat no es podrà celebrar”

"Hem de parlar amb el sector, però davant les mesures que hem hagut de prendre, davant la petició que no hi hagi trobades de més de deu persones, amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi"

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha advertit aquest divendres que el Dia del Llibre i de la Rosa previst el 23 de juliol “amb molta probabilitat no es podrà celebrar”.

Publicitat

Ho ha dit en una roda de premsa que ha compartit amb els consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Buch respectivament, després d’anunciar mesures de contenció del coronavirus, a Barcelona i diverses ciutats de l’àrea metropolitana, i després d’ampliar la zona afectada per aquestes mesures a la província de Lleida.

“Hem de parlar amb el sector, però davant les mesures que hem hagut de prendre, davant la petició que no hi hagi trobades de més de deu persones, amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi”, ha expressat la portaveu de l’executiu català.

Dimecres, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va compartir una roda de premsa amb diversos actors del món del llibre en la qual es va anunciar que a Barcelona es desplegarien unes 200 parades per celebrar el Sant Jordi d’estiu, però dijous, Vergés ja va posar en dubte que s’acabés celebrant: “Ho haurem de valorar”.

Festivals

A diferència del Sant Jordi d’estiu, la consellera sí que veu la possibilitat de mantenir el Festival Grec perquè considera que “les distàncies estan molt ben establertes, hi ha un registre de la gent que hi va, amb tot l’aforament controlat, els contactes controlats, i l’aïllament i les mesures de distància” correctes.

Amb tot, la consellera ha insistit que la decisió s’acabarà de decidir en l’àmbit del Procicat, però ha subratllat que “pot ser que aquest tipus d’activitats es puguin celebrar”.

Pel que fa a altres festivals de música i teatre previstos a Catalunya la segona quinzena de juliol, Buch ha explicat que “es revisaran els plans de gestió” per veure si es poden celebrar o no.

El conseller d’Interior ha vaticinat que s’haurà de repensar alguns festivals i s’haurà de replantejar algunes de les mesures, “però és molt prematur dir si ‘sí’ o si ‘no'”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca