Vergés anuncia un reforç de 500 persones per al seguiment de la pandèmia

La majoria dels 'gestors covid-19' seran noves contractacions tot i que "dependrà de quin equip i zona actuïn"

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat que reforçaran el circuit de detecció de casos de coronavirus amb 500 ‘gestors covid-19’ per reduir temps en el procés d’identificació i aïllament de contactes.

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa en la qual també han participat el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, i el coordinador de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

La majoria dels ‘gestors covid-19’ seran noves contractacions tot i que “dependrà de quin equip i zona actuïn”, la xifra inicial mínima de 500 persones serà escalable en funció de l’impacte de la pandèmia i treballaran des de l’atenció primària.

Seran els encarregats d’identificar els contactes de les persones que encara no han donat positiu, però que estan en sospita i pendents del resultat de la prova, com també de les preguntes sobre els símptomes per mirar de traçar l’origen de la infecció.

Publicitat

D’aquesta manera, el circuit del seguiment de la pandèmia estarà integrat per 180 rastrejadors de la xarxa de vigilància epidemiològica, la incorporació dels ‘gestors covid-19’ i 120 ‘scouts’ encarregats del seguiment telefònic.

Vergés ha recalcat que “les persones que treballen als ‘callcenters’ no rastregen, fan el seguiment dels contactes que ja estan identificats i traçats”, amb una xifra escalable fins a les 900 persones en funció de l’impacte de la pandèmia i que actualment segueixen prop de 13.000 contactes amb una mitjana de 1.700 trucades al dia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca