Al Govern li “preocupa” l’evolució del coronavirus a l’Alt Empordà

La consellera recorda que hi ha més brots apart dels del Segrià i l'Hospitalet però es remet a la reunió del Procicat

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha admès que al Govern li “preocupa” l’evolució del coronavirus a l’Alt Empordà. “Hi ha alguna dada que ens preocupa i s’està analitzant”, ha dit Budó. A la comarca, s’ha registrat un repunt de casos i de fet, la Fundació Salut Empordà –que gestiona l’hospital de Figueres- ha tornat a restringir les visites de familiars. La consellera ha recordat que els brots de la covid-19 “hi són i són presents”, no només al Segrià i a l’Hospitalet, sinó també a Barcelona ciutat i en d’altres zones de Catalunya. Budó però, no ha volgut avançar quines mesures s’adoptaran per frenar aquest nou avenç de la pandèmia i s’ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat.

Publicitat

La consellera de la Presidència ha admès que l’enduriment de les mesures “òbviament” es troba damunt la taula. Budó ha explicat que, precisament, fer passos enrere permetrà “poder aturar la propagació del virus i els brots que apareixen”, perquè –ha volgut recordar- el SARS-CoV-2 “està present entre nosaltres i no ha marxat”.

Sobre la situació a comarques gironines, la consellera de la Presidència ha explicat que a la demarcació hi ha “alguna dada que ens preocupa”. No n’ha volgut concretar massa res, tan sols que s’analitza l’evolució a l’Alt Empordà, i s’ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat, “que és el comandament on es prenen les decisions i s’analitza la informació” al voltant de la pandèmia a Catalunya.

La consellera ha reiterat que cal analitzar amb els diferents Departaments les properes mesures a emprendre per contenir el virus. “Però el que sí que puc dir és que el Govern basarà les decisions en funció dels criteris que marquin les autoritats sanitàries amb l’anàlisi de les dades epidemiològiques”, ha reiterat. “Estem acabant d’analitzar les dades per veure quina és la fotografia al país a dia d’avui, pel que fa a brots i presència del virus en les diferents regions, i a partir d’aquí prendre decisions”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca