Al Govern li “preocupa” l’evolució del coronavirus a l’Alt Empordà

La consellera recorda que hi ha més brots apart dels del Segrià i l'Hospitalet però es remet a la reunió del Procicat

Publicitat

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha admès que al Govern li “preocupa” l’evolució del coronavirus a l’Alt Empordà. “Hi ha alguna dada que ens preocupa i s’està analitzant”, ha dit Budó. A la comarca, s’ha registrat un repunt de casos i de fet, la Fundació Salut Empordà –que gestiona l’hospital de Figueres- ha tornat a restringir les visites de familiars. La consellera ha recordat que els brots de la covid-19 “hi són i són presents”, no només al Segrià i a l’Hospitalet, sinó també a Barcelona ciutat i en d’altres zones de Catalunya. Budó però, no ha volgut avançar quines mesures s’adoptaran per frenar aquest nou avenç de la pandèmia i s’ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat.

La consellera de la Presidència ha admès que l’enduriment de les mesures “òbviament” es troba damunt la taula. Budó ha explicat que, precisament, fer passos enrere permetrà “poder aturar la propagació del virus i els brots que apareixen”, perquè –ha volgut recordar- el SARS-CoV-2 “està present entre nosaltres i no ha marxat”.

Sobre la situació a comarques gironines, la consellera de la Presidència ha explicat que a la demarcació hi ha “alguna dada que ens preocupa”. No n’ha volgut concretar massa res, tan sols que s’analitza l’evolució a l’Alt Empordà, i s’ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat, “que és el comandament on es prenen les decisions i s’analitza la informació” al voltant de la pandèmia a Catalunya.

La consellera ha reiterat que cal analitzar amb els diferents Departaments les properes mesures a emprendre per contenir el virus. “Però el que sí que puc dir és que el Govern basarà les decisions en funció dels criteris que marquin les autoritats sanitàries amb l’anàlisi de les dades epidemiològiques”, ha reiterat. “Estem acabant d’analitzar les dades per veure quina és la fotografia al país a dia d’avui, pel que fa a brots i presència del virus en les diferents regions, i a partir d’aquí prendre decisions”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca