Torrent aposta per la resolució democràtica del presumpte cas d'”espionatge polític”

Al costat de Margall, compara el cas amb el 'Watergate' dels Estats Units

El president del Parlament, Roger Torrent, ha insistit en la necessitat d’apostar per una resolució democràtica del presumpte cas d'”espionatge polític” del qual ell i altres representants polítics suposadament han estat víctimes i ha lamentat que –a parer seu– l’Estat hagi utilitzat el programa Pegasus per perseguir políticament el projecte independentista.

Publicitat

En una reunió del grup d’ERC al Parlament aquest dimecres a la cambra catalana, Torrent ha criticat el fet que “determinats aparells de l’Estat aprofitin els instruments del mateix Estat per fer il·legalitats”, i ha afirmat que no és nou ni exclusiu d’Espanya.

Ha insistit en la necessitat d’exercir –diu– una radicalitat democràtica: “Més que mai cal apostar per la democràcia, els fonaments i la radicalitat democràtica. Ajudeu-nos a no parar, a exigir anar fins al fons, a investigar i depurar responsabilitats, i que ens garanteixin que mai més contra ningú hi haurà espionatge polític”.

“Que acabi la guerra bruta, que es posi fi a les pràctiques il·legals per escoltar persones que es poden considerar dissidents polítics”, ha asseverat.

De la seva banda, l’exconseller d’Exteriors de la Generalitat i actual líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, –qui també ha estat presumptament objectiu del programa Pegasus– ha sostingut que són “indiscutibles i innegables” les evidències que –segons ell– existeix una actuació dirigida i coordinada contra el moviment independentista.

“Ara el que tenim és la peça que faltava en el trencaclosques. Ens trobem davant una vulneració de drets flagrant i sistemàtica. El de menys és la meva persona: no és contra Ernest Maragall, en tot cas és contra la figura del conseller d’Exteriors del Govern de Catalunya el 2018”, ha dit.

“Watergate català”

Maragall ha comparat els fets amb el cas Watergate que va tenir lloc als Estats Units durant la dècada del 1970; segons ell és semblant encara que –diu– que en aquest cas és més greu: “És un atac sistemàtic contra unes institucions, ciutadania i projecte polític. Això és un ‘Catalan Gate’ absolutament definitiu”.

Torrent també ha compartit la visió de Maragall i creu que la resposta de l’Estat espanyol davant d’aquest cas serà el que definirà la seva qualitat democràtica: “Després del Watergate als Estats Units va dimitir un president. La pregunta que ens hem de fer és: Què passarà a partir d’ara? Com respondrà Espanya?”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca