JxC i ERC porten l’espionatge contra l’independentisme a la Comissió Europea

Demanen quines mesures es prendran per evitar la “persecució” als opositors polítics a Espanya

Els eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i ERC, Diana Riba, han denunciat aquest dimarts a la Comissió Europea “l’escàndol d’espionatge contra l’independentisme” que han fet públic avui els diaris ‘The Guardian’ i ‘El País’. Alhora han reclamat a la Comissió Europea que “actuï” davant la “deriva autoritària” de l’estat espanyol, que han considerat “insostenible”. A més, pregunten a la Comissió si investigarà l’assumpte i quines accions prendrà per evitar “qualsevol tipus de persecució als opositors polítics a Espanya”.

Publicitat

A la pregunta que adrecen al costat de nou eurodiputats més indiquen que la investigació revela que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, l’exdiputada Anna Gabriel i el treballador de la Diputació de Tarragona i membre de l’ANC Jordi Domingo, van ser espiats els 2019 a través del “programari d’espionatge” Pegasus. que només es ven a governs. Aquest programari és desenvolupat per la companyia israeliana NSO i, segons les informacions periodístiques, va explotar una vulnerabilitat prèvia de WhatsApp per accedir als correus, missatges de text, fotografies, la gravadora del telèfon i la càmera.

Davant d’aquests presumptes fets, els eurodiputats recorden que qualsevol vigilància o altres tipus d’intercepció de les comunicacions estan “prohibides” per la normativa europea i subratllen que el programari Pegasus amb el qual presumptament s’ha espiat els dirigents independentistes catalans només l’usen els govern. Per això pregunten si la Comissió iniciarà una investigació sobre aquest assumpte.

I tenint en compte que un representant “de primera línia” com el president del Parlament de Catalunya ha estat “víctima d’un espionatge d’arrel governamental”, pregunte quines accions prendrà la Comissió “per evitar qualsevol tipus de persecució als opositors polítics a Espanya”.

Diana Riba ha afirmat que aquest cas “és una mostra més de la causa general de l’Estat espanyol contra l’independentisme” i ha alertat que “l’erosió dels drets fonamentals, l’estat de dret i la democràcia a l’Estat espanyol és un tema que ha de preocupar tota Europa”. L’eurodiputada republicana ha anunciat que portarà aquest tema al comitè de Llibertats, Justícia i Afers Interns (LIBE). “Cal esclarir els fets i algú n’ha d’assumir les conseqüències”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca