4M€ d’ajuts directes pels comerços i 2 pels ajuntaments del Segrià

Aragonès no concreta quantitats individuals ni terminis però assegura que arribaran "el més aviat possible"

El Govern ha concretat que dels 6,5 milions d’euros extraordinaris per al sector comercial Segrià perquè faci front a la situació derivada de l’enduriment del confinament a la comarca, 2 seran pels ajuntaments i més de 4 seran ajuts directes a comerços. Ho ha explicat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa a Lleida en què no ha concretat ni quantitats individuals ni terminis tot i que ha assegurat que arribaran “el més aviat possible”. Aragonès s’ha reunit aquest dimarts a la tarda a la Diputació de Lleida amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, el president de la Diputació, Joan Talarn, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i representants econòmics de la comarca per analitzar l’impacte de la covid-19.

Publicitat

“Sóc aquí per donar la cara i posar l’esquena”, ha començat Aragonès fent referència a les crítiques rebudes per les mesures adoptades al Segrià. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, però, ha insistit en la importància de les decisions preses per “minimitzar” els efectes de la covid-19 en l’àmbit sanitari i també en l’econòmic, amb aquestes ajudes que poden augmentar depenent de les sol·licituds que es rebin. “Ens en sortirem si cooperem i si actuem amb responsabilitat”, ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït la concreció de l’import de les ajudes al teixit empresarial perquè “hem de procurar que en la reconstrucció tinguem les menors baixes possibles”, davant algunes previsions que asseguren que el 30% del comerç de la ciutat de Lleida està “en perill”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha afegit que les administracions tenen l’obligació d’estar al costat del teixit associatiu. “Caldrà superar la crisi econòmica que vindrà”, ha dit i ha reivindicat que el Segrià “no ha de sobreviure i prou. Hem de tenir un futur”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca